Google Glass pro vojenské účely: střelba za roh

2

Sice jsme vás informovali o nových stylových rámečcích a sklech pro Google Glass od Diane Von Furstenberg, ale už dnes se ukazuje další využití pro Google Glass. Ty by mohly pomáhat vojákům ve střelbě ze zákrytu pomocí speciálního zaměřovače s integrovanou kamerou a Wi-Fi modulem, který přenáší obraz přímo do brýlí.

Bylo asi jenom otázkou času, než se Google Glass dostanou do podvědomí armády, která je může využít k vojenským účelům. Společnost TrackPoint, která se zaměřuje na vývoj a výrobu technicky pokročilých zaměřovačů, se nyní rozhodla vyvinout takový zaměřovač, který dovolí použít Google Glass jako monitor pro kameru, která je nainstalovaná uvnitř zaměřovače a pomocí Wi-Fi sdílet obraz s blízkými zařízeními.

Zaměřovač také dokáže spolupracovat s telefony, tablety a wearables. Ty se potom také mohou připojit na internet a sdílet obraz s ostatními, kteří mohou být například na základně poblíž. Největší využití ale budou mít určitě Google Glass, jelikož možnost namířit zbraň za roh, přes překážku, nebo střílet od boku, dokáže dát nositeli Glass výhodu v tom, že se může vyvarovat přímému kontaktu s nepřítelem a zůstat v zákrytu. Systém je zatím ve vývoji a ve fázi testování, ale již nyní se dá očekávat, že armáda buď vyvine vlastní přístroj, který bude tomuto podobný, nebo začne používat Glass jako součást výbavy pro některé vojáky.

Zdroje: phandroid.com