Google Glass v prodeji už tento rok, ale bez 3G

6

Google Glass je rozhodně jedním z nejočekávanějších mobilních vynálezů současné doby a jeho příchod je bedlivě sledován. Google nyní webu The Verge prozradil, že jde vývoj dopředu mílovými kroky a výrobek bude nejspíše hotov dříve, než se původně předpokládalo.

Od oficiálního odhalení se mluvilo o uvedení na trh v roce 2014. Projekt ale podstatně zrychlil a výrobce nyní plánuje start prodejů už ke konci letošního roku, pravděpodobně v předvánočním období. Cena by měla být podstatně nižší, než 1500 dolarů, které Google v současné době účtuje vývojářům.

Server The Verge, jehož redakce měla možnost si brýle osobně vyzkoušet, potvrdil také jednu nepříjemnou zprávu. Google Glass dorazí na trh bez podpory 3G sítí. Vezmeme-li v úvahu, že je zařízení ovládané hlasem, který se zpracovává na cloudu, budou brýle v místech bez internetového připojení prakticky k ničemu. Pro rozumné používání jejich funkcí bude rovněž prakticky nutné je přes Wi-Fi nebo Bluetooth připojit k mobilu, který bude internet poskytovat. Sítě 3G nebylo možno integrovat kvůli energetické náročnosti při přenosu dat přes ně a malému akumulátoru v brýlích. Výdrž by tak byla ve finále velmi špatná, což Google určitě nechce.

TIP: Přečtěte si vše o Google Glass.

Prozatím se očekává párování se smartphony a využívání brýlí především pro multimediální účely, tedy focení a natáčení videí, k čemuž podle Googlu slouží Glass především. Doufejme, že další generace brýlí přidá podporu sítí 3G, případně už rovnou LTE a další příjemné vychytávky, které nám zjednoduší používání. A jak se na brýle Google Glass těšíte vy?

Zdroje: phonearena.com, theverge.com

Diskuze ke článku
Marek
Super, dlouho jsem se rozhodoval, a nakonec jsem dospěl k závěru že si je koupím:)))
abc
Ja sa vobec netesim. Ako fajn vecicka, zase nic vynimocne. Podobne projekty tu uz boli skor a myslim, ze sa aj predavaju.
Ale nedam si nic na hlavu, aby mi to v kuse ziarilo na mozog. A na multimedialne veci je mi to zbytocne. Nie som multimedialny typ. Nepotrebujem to. Ale tak bude zaujimave sledovat inych ludi.
Erik
HTC One
Zimli
K Čemu by tam bylo 3G když ho máte v telefonu?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze