Google aktualizuje i Chrome pro iOS - propojuje ho s aplikacemi

4

Webový prohlížeč Chrome pro iOS od Googlu se také dočkal aktualizace. Hlavní novinkou je možnost otevírat odkazy na YouTube, Google Mapy, Google Drive a Google+ přímo v aplikacích mimo samotný prohlížeč. Nově je také podporován režim celé obrazovky pro iPad.

Informovali jsme vás o důležité aktualizaci Google Map pro iOS, která hlavně přidávala podporu pro iPad a iPad mini. O něco později Google aktualizoval i webový prohlížeč Chrome pro iOS. Změn není tolik, ale pro práci s tabletem nebo telefonem jsou poměrně zásadní. První novinkou je propojení s dalšími aplikace od Googlu. Co to znamená? Nyní si můžete nastavit, že když vám někdo pošle odkaz na YouTube video, tak se vám místo v prohlížeči otevře v aplikaci YouTube. Takovéto propojení můžete nastavit s aplikacemi YouTube, Google Mapy, Google Drive a Google+. K čemu je to vůbec dobré? Otevřete si například zmíněné mapy v prohlížeči - uvidíte zastaralý interface, omezené možnosti a hlavně mnohem pomalejší a méně plynulejší odezvu. Oproti tomu aplikace funguje skvěle. A když vám někdo pošle odkaz na konkrétní místo, tak se vám otevře v aplikaci. Ale záleží na vás, třeba vám to vyhovovat nebude a propojení si nezapnete.

Tip: Google konečně vydal mapy 2.0, které jsou i pro iPad

Další změnou je podpora fullscreenu pro iPad. Jakmile na stránce začnete scrollovat dolů, tak zmizí panel s kartami a řádek s adresou. Jakmile popojedete směrem nahoru, tak se opět ukáže. Je fajn, že získáme o trochu více prostoru pro obsah, ale osobně jsem s tím na iPadu problém neměl - už tak je dost veliký a pár pixelů nikoho nezabije. Další novinkou je přístup do historie prohlížeče. Zlepšena měla být také stabilita aplikace (to se ale píše u všech aktualizací) a zrychlení načítání stránek.

Stáhnout Chrome

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: itunes.apple.com

Diskuze ke článku
Hadas
Lepší je všechny aktualizace zakázat. Všechno, co poslední dobou Google předvedl, bylo jenom k horšímu.
Jarda
Nechapu ze nejde zapnout na s4 plnohodnotny fullcscreen, to je jako bmw s motorem ze skody.
calebos
Simply Gaygle. Chrome je plnej bugu uz od zacatku.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze