Gingerbread pro HTC Desire konečně venku (OTA update nebude)

Čekali jsme dlouho a čekali jsme napjatě. HTC se ale nakonec udobřilo a vypouští do světa veleočekávaný update operačního systému Android pro přístroj HTC Desire. (aktualizováno)

Nejnovější zprávy hovoří o vypuštění updatu na verzi 2.3 Gingerbread do konce července, což končilo včerejším dnem. Tak nějak jsme čekali nějaké oznámení a fanfáry, HTC se ale rozhodlo pro tichošlápkový přechod a o updatu jsme se vlastně dozvěděli náhodou.

Jeden ze členů skvělého komunitního serveru XDA totiž díky chatu s podporou společnosti HTC zjistil, že už je update venku a pomalu se začíná šířit světem. Update je prozatím omezen na nedotované telefony a rozhodně jej nemají už všechny regiony, nejdůležitější ale je, že je venku. O jeho existenci se můžete přesvědčovat hned teď, pokud na svém modelu zajdete do sekce aktualizací. Pokud vám ještě náhodou štěstí nepřálo, buďte trpěliví, za chvíli dorazí i k vám.

Dvě strany mince

Oficiální stránky však mluví trochu jinak. Tam je totiž nový Android Gingerbread ve vývojářském koutku ke stažení už teď, samozřejmě pouze pro vývojáře. Všechna data samozřejmě budou smazána a hrozí i pochroumání samotného telefonu, instalace je tedy pouze na vlastní nebezpečí a samotný update není připraven pro veřejné použití. Regiony, ve kterých v současné době tento update není dostupný jsou Německo, Severní Amerika, Jižní Korea a Japonsko. Je dost možné, že se OTA verze updatu šíří stejným směrem, nebo se jedná jen o výmysl či nepochopení uživatele XDA.

O nových poznatcích vás budeme ihned informovat.

Aktualizováno – OTA update nebude!

HTC na stránky pro vývojáře v odpoledních hodinách doplnilo sérii důležitých otázek a odpovědí. Není divu – například na Facebook stránkce HTC UK se po oznámení sešly stovky zmatených a znepokojených komentářů.

Z licenčního ujednání na developer.htc.com:

Is this the official update for HTC Desire to Gingerbread?
Yes, this is the official update for HTC Desire to Gingerbread.

Will HTC issue an over the air (FOTA) for HTC Desire update to Gingerbread?
No, this downloadable RUU is the official update to your phone. The update required that we conserve space by removing customizations and wallpapers, we had to release the update as a downloadable update.

Ve zkratce a česky: Uvolněný RUU update na vývojářských stránkách HTC je jediný a oficiální update na Gingerbread pro Desire.

HTC se tak opravdu nedokázalo vypořádat s omezenou kapacitou vnitřní paměti Desiru a uživatelé se budou muset spokojit s aktualizací pouze v této, ne příliš uživatelsky přívětivé podobě.

Otázkou zůstává, proč se HTC až do dnešního rána tvářilo, že aktualizace na Android 2.3 vyjde ve standardní podobě (pro všechny a OTA) tak, jak jsme byli zvyklí u všech ostatních smartphonů s Androidem od HTC…

Zdroje: gsmarena.com, developer.htc.com

Diskuze ke článku
Raiden_cz
Nekdo pise ze OTA bude nasledovat nekdo ze zadny OTA update nebude... HTC zatim mlci... Vidim to tak ze muj pristi telefon od HTC nebude
Raiden_cz
Takze... Kdyz chcete stahnout update ( http://developer.htc.com/ ) Pisou ze zadnej OTA update nebude a ze tohle je oficialni update, pry je to kvuli odstraneni tech aplikaci...
el_barto
Asi tak za 2 hodinky si to nainstaluju, a potom dam urcite vedet :) :D
Ondřej Čech
Až bude návod krok po kroku a hlavně česky,tak do toho půjdu i já.Jinak jsem velice zklamaný z HTC

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze