Gigabyte představil čtyři Dual SIM novinky s Androidem 4.0 ICS

2

Veletrh spotřební elektroniky Computex 2012 na Tchajwanu je právě v plném proudu. Mobilní telefony by jste tu ale hledali jako jehlu v kupce sena. Naštěstí se ale nakonec přece jen nějaké novinky objevily. Čtyři přístroje tu uvedl Gigabyte, a jak je jeho zvykem, všechny do jednoho disponují dvojicí slotů pro SIM karty.

Tip: přečtěte si také Recenze Gigabyte GSmart G1355 – Dual SIM s velkým displejem

Pokud jste již někdy četli o veletrhu Computex, pak jistě víte, že se na něm každý rok objeví množství novinek z řad notebooků, televizí, klasických počítačů, tabletů, hybridů a jiné přidružené elektroniky. Mobilní telefony jsme tu ale za dlouhá léta konání této světoznámé akce nikdy až na pár výjimek příliš neregistrovali. Velké pozornosti celosvětových médií, a naopak stejně velkého nezájmu z řad výrobců mobilních telefonů se rozhodla využít domácí firma Gigabyte, známá především jako výrobce počítačových součástek, k představení čtveřice svých zajímavých novinek řady GSmart.

Gigabyte GSmart M1420

Vlajkovým modelem nové řady je GSmart M1420. I přesto ale tento smartphone při srovnání se světovou konkurencí nepatří mezi elitu, ale spíše do vyšší střední třídy. Výrobce jej vybavil LCD displejem o úhlopříčce 4,3 palce s rozlišením WVGA (480×800 pixelů), jednojádrovým gigahertzovým procesorem Cortex-A9 značky MediaTek MT6575 a nebo 8 megapixelovým fotoaparátem s autofocusem, kterému při zhoršených světelných podmínkách vypomůže LED dioda. Všemu velí operační systém Android 4.0 ICS. Jak už je u výrobce zvykem, i tento model disponuje slotem pro dvě SIM karty a jedná se tak o jedno z vůbec nejvybavenějších zařízení s funkcemi Dual SIM na světě.

Gigabyte GSmart M1320

Nyní přichází na řadu smartphone s označením GSmart M1320. Oproti výše představenému modelu nabídne o něco zaoblenější tvary v kombinaci s menšími rozměry a hmotností. Základem je opět single-core 1 GHz procesor s 512 MB RAM. Uživatelé budou mít k dispozici 4 GB paměti pro soubory. Výrobce šetřil u fotoaparátu, jehož rozlišení zredukoval na pouhé 3 Mpx. displej nabídne rozlišení WVGA (480×800 pixelů) na úhlopříčce 3,5 palce. Telefon opět podporuje Dual SIM a operuje s nejnovějším Androidem 4.0. Datovou konektivitu zajišťuje Wi-Fi a nebo Bluetooth 3.0. Nechybí akcelerometr a čidlo automatické regulace osvětlení.

Gigabyte GSmart G1362

Gigabyte GSmart G1362 je postaven na čipové sadě od Qualcommu, ve které nechybí jednojádrový procesor s taktovací frekvencí 1,2 GHz. Interní paměť má kapacitu 4 GB a operační paměť RAM pak 512 MB. Telefon podporuje pásma GSM / EDGE / WCDMA / HSUPA, a to vše hned na dvou SIM kartách. Operační systém je opět verze Android 4.0. Nechybí mimo jiné pro změnu 5 Mpx fotoaparát s LED diodou a autofocusem na zadní straně a VGA (640×480 pixelů) fotoaparát pro videokonference nad displejem. Opět jsou přítomny bezdrátová WiFi, Bluetooth 3.0, akcelerometr a také proximity senzor.

Gigabyte GSmart G1342

Posledním, a také cenově nejdostupnějším modelem z celé nově představené série je GSmart G1342. Telefon rozhodně není žádný hubeňour, ale také na druhou stranu určitě známe i větší přístroje. V pase měří 12,5 milimetru a při položení na váhu ukazuje 127 gramů. Hlavním rysem je znovu Dual SIM a aktuální operační systém Android verze 4.0 ICS. Displej s úhlopříčkou 3,5 palce dostal bohužel díky rozlišení HVGA (320×480 pixelů) už dosti hrubý rastr. Procesor slabšího typu, Qualcomm MSM7225A, je taktovaný oproti ostatním novinkám už jen na 800 MHz. Toto vše bude držet při životě 1300 mAh Li-Ion baterie.

Prodej zatím v nedohlednu

Jak vidíte, Gigabyte při představení svých telefonů na Computexu nebyl nějak sdílný a uvolnil o nich jen opravdu nezbytné minimum informací a tiskových fotografií. Zatím tedy logicky nikdo neví, kolik smartphonů z výše představené čtyřky se dostane za hranice Číny, a také, jaká bude jejich koncová prodejní cena. Jakmile výrobce tyto informace uvede, budeme vás samozřejmě prostřednictvím článku informovat.

Zdroje: gsmdome.com

Diskuze ke článku
mental.disease
"jedná se tak o jedno z vůbec nejvybavenějších zařízení s funkcemi Dual SIM na světě"
na Motorolu XT928 sa nechytá ani zdaleka..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze