GeForce Now promění váš notebook v herní PC

9

Až jedna miliarda uživatelů prý nemá PC vhodné pro hraní her. Nvidia proto přichází se službou, která s využitím cloudových služeb udělá z každého počítače a Macu výkonný herní stroj. S dostatečně rychlým připojením k internetu tak budete moci hrát na virtuálním počítači s grafickou kartou GTX 1080 ty nejnovější hry.

Nvidia nám to s pojmenováním svých služeb neulehčuje. GeForce Now je v tuto chvíli předplatné pro konzole Shield, které umožňuje hraní vybraných her v cloudu. To znamená, že vaše zařízení obstarává jen ovládání a obraz, zatímco hra probíhá někde na serveru. Díky tomu si můžete užít náročné počítačové hry i na mobilním zařízení.

Na CES 2017 však Nvidia ohlásila novou službu GeForce Now pro PC. Ta rovněž nabízí cloudové hraní, ale jiným způsobem. Nvidia si uvědomuje, že spousta počítačů (především notebooků) a Maců má integrovanou nebo málo výkonnou grafickou kartu a nehodí se tak pro hraní her. Podle Jen-Hsun Huanga, CEO Nvidie, má nyní až miliarda PC uživatelů hardware, kterým není vhodný pro hraní. A to by nová služba měla řešit.

GeForce Now

V zásadě nabízí výkon silného herního počítače v cloudu. Oproti mobilní GeForce Now verzi se zdá, že v tomto případě s předplatným nedostanete přístup ke hrám, ale jen k výkonu v cloudu. Pro hraní her se totiž musíte přihlásit do některého z herních obchodů (Steam, UPlay, Origin, GOG.com, Battle.net), čímž získáte přístup ke hrám, které vlastníte. Vybrané hry pak instalujete na „svůj virtuální počítač“, ke kterému s předplatným získáváte přístup.

Prezentace zmiňuje, že zapnutí Steamu trvá 15 sekund a načtení nainstalované hry 20. Nijak ale nezmiňuje, jak rychle bude probíhat instalace her.

GeForce Now

Předplatné se oproti jiným službám značně liší, protože za jednotný poplatek nezískáte plný měsíční přístup. Za 25 dolarů si virtuální počítač předplatíte na 20 hodin hraní. Cena se bude pravděpodobně lišit i podle požadovaného HW, protože se zdá, že služba rozlišuje mezi virtuálním počítačem s grafikou GTX 1060 a GTX 1080. O tom svědčí i zkušební doba, kterou zdarma získáte při registraci. Pro GTX 1060 je to 8 hodin zdarma, s lepší grafikou pak hodiny 4.

Služba bude dostupná v březnu pro vybrané uživatele s předběžným přístupem a oficiální start se očekává někdy na jaře. Zatím pouze v USA. K hraní rovněž potřebuje internetové připojení s minimální rychlostí 25 Mb/s.

Zdroje: blogs.nvidia.com, geforce.com

Diskuze ke článku
Redmarx
Zbytecny clanek, protoze jak je v clanku napsano "potřebuje internetové připojení s minimální rychlostí 25 Mb/s", coz je zcela logicke, ale pro CR je to zabite. Doma to nepotrebuju, tam mam vlastni PC asi jako vetsina lidi a na cestach, chalupe apod. kam beru notas bych hral 12minut do vycerpani FUP. :-D
sndn
za tychto podmienok vhodne pre niekoho kto zaraba tak 20usd na hodinu, ale pockat taky clovek zrejme bude mat na herny pc pretoze za polovicu mesacneho platu si ho kupi a nemusi k tomu nikomu platit za hranie, takze nechapem trosku tejto sluzbe komu je vlastne urcena? studentom ktory si nemozu dovolit herny pc ? ti si uz duplom nebudu moct dovolit platit 25 dolarov za par hodin hrania to by zrujnovalo penazenku viac ako investicia do herneho pc ktore uzivatelovi aj zostane na par rokov ..takze pouzivanim tejto sluzby dajme tomu intenzivneho hrania za 2 mesiace si mozu zaplatit komp ktory im vydrzi 3-4 roky..
Allname
A co odezva (ping) to musí být žůžo labůžo hraní...
lest
Rychlostí 25mb/s nebo 25mbit/s?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze