Galaxy Note 7 Samsung nepotopí, očekává se velký provozní zisk

2

Jihokorejský Samsung neprožíval zrovna šťastné období během posledních tří měsíců roku 2016. Důvodem byly vážné problémy telefonu Galaxy Note 7, které vyústily k ukončení prodeje a výroby. I přesto však analytici očekávají úspěšný kvartál.

Samsung Galaxy Note 7

S napětím se očekává nejen oficiální prohlášení Samsungu, co stálo za problémy modelu Galaxy Note 7, ale také hospodářské výsledky za právě končící čtvrtletí. První odhady analytických společností však vypadají více než dobře. Celkově má Samsung vykázat provozní zisk ve výši 7,24 miliardy dolarů. Toto číslo zmiňují společnosti IBK a HMC. Jde o skvělé číslo, které by patrně bylo podstatně vyšší, kdyby se Samsung Galaxy Note 7 skutečně prodával.

TIP! Recenze Samsung Galaxy Note 7 – Velkolepý návrat

Pakliže by se analytici nemýlili, půjde o zásadní nárůst provozního zisku ve srovnání s předchozím čtvrtletím. Do značné míry jej však bude tvořit zisk divize polovodičů. Spekuluje se až o 50 %. Další odhady finančních výsledků Samsungu jsou však mírně střízlivější. Dle většiny by se provozní zisk měl vejít pod hranici 6,7 miliard dolarů. Výrobce z Jižní Koreji se navíc v dalším čtvrtletí již bude soustředit na příchod velmi očekávaného modelu Galaxy S8, který by měl opět významně nastartovat prodeje.

Zdroje: koreatimes.co, phonearena.com

Diskuze ke článku
Lord
Samsung se k problému postavil čelem, svoji chybu přiznal, vrátil peníze, plus menší kompenzaci. Tohle na zákazníky platí a oni ví, že když se stane něco podobného příště, Samsung je ve štychu nenechá. Na kauze s Notem si Samsung ověřil, že i když se něco stane, tak mají páky na to celou aféru ve vší počestnosti dotáhnout do úspěšného konce. Pokud Samsung příští rok uvede alespoň stejně povedenou řadu jako S7/Edge/Note tak půjdou zisky opět nahoru a jeho prvenství v oblasti mobilních telefonů opět potvrdí. Osobně ale doufám, že Note 8 už mi zůstane, protože dávat z ruky něco tak dokonalého jako byl Note 7 se dělalo opravdu, ale opravdu těžko, obzvláště když nevykazoval žádnou vadu.
Mara Studna
Mara Studna
Samsung je silná stabilní firma a i když Note 7 byl FIASKO,dokázali toto manko zvládnout právě Nejen ůspěšným modelem S7 A S7 Edge-sám vlastním S7 a naprostá spokojenost.Jestliže tedy S8 bude v pořádku a už si jistě ohlídají,že bude v pořádku,pak se jim penízky pohrnou a bohatě si to vynahradí-o tom není pochyb

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze