Galaxy AI se přizpůsobilo ohebným novinkám. Na co se můžete těšit?

Galaxy AI se přizpůsobilo ohebným novinkám. Na co se můžete těšit?
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Tlumočník umí překládat v reálném čase, a to na obou displejích současně
  • Funkce AI Kreslení pak umožňuje dokreslit prvky do vašich fotografií
  • Nadšeni budou také všichni, kdo rádi fotí selfies

Samsung dnes představil novou generaci ohebných telefonů. Jmenovitě jde o Galaxy Z Fold6 a véčkový Galaxy Z Flip6. Oběma novinkám jsme se již věnovali, avšak v tomto článku se podíváme na umělou inteligenci Galaxy AI. Na té si Samsung zakládá, představil ji zkraje letošního roku v řadě Galaxy S24 a následně ji dostal do mnoha starších modelů z řad Galaxy S a Galaxy Z.

Na skládacích novinkách se samozřejmě všechny doposud známé funkce Galaxy AI objevují, avšak některé jsou vylepšeny a další jsou zcela nové.

Během krátké chvíle, kdy jsme mohli novinky používat, nás zaujala například funkce Tlumočník. Ta zcela nová není, ale Samsung zde elegantně využívá přítomnosti dvou displejů na nových modelech. Funkce dokáže překládat v reálném čase a překlad zobrazuje na obou displejích. To samozřejmě přispívá k většímu komfortu, kdy nemusíte například cizímu člověku, se kterým potřebujete konverzovat, půjčovat telefon. Vše okamžitě vidí, což celou konverzaci také uspíší. Tlumočník nadále funguje i zcela offline, avšak zapomenout musíte na podporu českého jazyka.

Samsung Galaxy Z Fold6

Zatímco Tlumočník je funkcí spíše praktickou, AI Kreslení vám dokáže zpříjemnit vaše fotky pomocí vašeho kreslení. Představte si, že si například vyfotíte hromadné selfie a pak si vzpomenete, že by bylo super, kdybyste všichni měli na hlavách klobouky. Nebude nic jednoduššího než si je dokreslit jednoduchými tahy, a umělá inteligence je pak vygeneruje v lepší podobě a zakomponuje přímo do snímku tak, že vše vypadá maximálně přirozeně. Funkci jsme si rovněž zkoušeli a výsledky se nám zdály opravdu použitelné. Dodejme, že k této funkci Samsung využívá platformu Gemini a vše generuje lokálně, nestahuje tedy nic z internetu. AI Kreslení bude nejprve dostupné exkluzivně jen na nových Galaxy Z Fold6 a Galaxy Z Flip6, avšak pravděpodobně se s touto funkcí později setkáme i na dalších modelech.

Zajímavě se nám jeví i funkce Galaxy AI Selfie, která nadchne všechny, kterým už klasická „selfíčka“ s filtry přijdou okoukaná. Postačí si pořídit snímek obličeje a nechat pracovat umělou inteligenci. Ta vás dokáže během několika vteřin vyobrazit například v podobě komiksu, prostřednictvím vodových barev či prostého náčrtu černou tužkou. Výsledky jsou poměrně působivé a jistě tím pobavíte své nejbližší a přátele.

Samsung Galaxy Z Fold6 konečně mění poměr stran a víc šlape do AI

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze