FreeBox: zombie apokalypsa a další skvělé hry zdarma

Je tu pátek a s ním i další díl FreeBoxu, kde si ukazujeme zajímavé hry zdarma. Dnešní díl začneme s dokonalým tvarem. Pokusíme se odhadnout, kam dopadne nevyzpytatelné vejce. Pro ty náročnější se podíváme do města plného zombíků, kteří čekají na ránu do hlavy. Nakonec se proplížíme mlhou a překročíme pár mostů.

A přestože jste se u posledního FreeBoxu vyjadřovali k tomu, že Pokémon GO je nejlepší (i když si tím nejsem jistý, brát vám to nechci), dnes si ukážeme další čtyři hry zdarma, které s Pokémony nemají nic společného. I když… v první hře se potýkáte s nevyzpytatelnými vejci. Druhá je o střílení zombíků, kteří trochu připomínají hráče Pokémon GO šourající se ulicemi. Nakonec ještě vyrazíme mlze v ústrety a vydáme se po mostě… tady už nic radši vymýšlet nebudu.

FreeBox #148 – Eggs Out, Zombie Hunter, Through The Fog, Bridge

Eggs Out

Vajíčka mají takový zvláštní tvar. Nepodobný ničemu jinému a naprosto dokonale rozeznatelný kdykoliv. Dokonce se říká, že někteří lidé mají hlavu ve tvaru vejce. Je na tom zajímavé i to, že pro svou nerovnoměrnost je vejce při pohybu lehce nepředvídatelné. Pokud pustíte dokonale kulatý míček z kopce, tak hravě odhadnete jeho pohyb. U vejce to už tak snadné není, na čemž staví i tato jednoduchá hříčka.

Eggs Out

Z vrchu padá vejce a vy máte jeden prostý, ale ne vždy úplně triviální úkol: označit místo dopadu. A to ideálně naprosto přesně. Úroveň je samozřejmě plná překážek, od kterých se nebohé vejce odráží. Občas to může být pouhé zavadění, které naprosto změní směr pádu. Největším problémem pak jsou hrboly, u kterých není na první pohled zřejmé, na kterou stranu se vejce převáží. To už jde do tuhého.

Stáhnout Eggs Out

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store (zdarma)

Zombie Hunter: Apocalypse

Házet vejce je jedna věc, ale střílet zombíky druhá. Tento titul rozhodně nepatří k těm nejoriginálnějším, ale nabízí slušnou grafiku, rychlé mise a prsatou protagonistku, takže si snad alespoň někteří přijdou na své. Premisa je jednoduchá. Sedíte v bezpečí na střeše budovy a shlížíte na město, zatímco vás v ruce krásně chladí odstřelovací puška. A jelikož se ulicemi šourají nechutně páchnoucí zombíci, nebudete dlouho přemýšlet, co se všemi těmi náboji.

Zombie Hunter

Některé úrovně jsou tradiční, kdy v daném čase musíte zlikvidovat všechny cíle. Trefa do hlavy je pak trefou do černého a získáte za ni nějaký ten bonus. Jindy je vaším úkolem chránit civilisty, kteří z nějakého nepochopitelného důvodu bloudí ulicemi. Abychom však neustrnuli na místě, tak sniperku vystřídá i jiný arzenál. Na skupinky nepřátel nejsou vůbec špatné automatické útočné pušky. Pokud nejste troškaři, tak sáhnete i po raketometu.

Stáhnout Zombie Hunter: Apocalypse

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Through The Fog

BoomBit Games mě zase jednou překvapili. Zdá se, že se skutečně nesnaží jen kopírovat Ketchapp, ale umí přijít i s naprosto odlišným typem her. Na jednu stranu můžete říci, že je to stále jen o jedné lince, která po klepnutí změní směr a proplétá se v poli plném překážek, ale tím největším rozdílem je v tomto případě prezentace. Nemluvě o tom, že si můžete zahrát ve dvou hráčích, ať už online nebo na jednom zařízení.

Through The Fog

Prvním zjištěním je, že se celá výprava odehrává ve trojrozměrné grafice. Ještě důležitější je ale provázání s hudbou. Nejen, že je sama o sobě skvělá a klidně bych ji poslouchal jen tak při práci, ale ona skvěle koresponduje s překážkami. Stačí poslouchat a zjistíte, že některé plošinky mění velikost podle beatu, což je skvělým vodítkem. Rovněž ale výtvarný styl stojí za to a každý svět je navíc naprosto unikátní.

Stáhnout Through The Fog!

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Bridge

Ale i k tomu Ketchappu se nakonec dostaneme. I tady jsem opět po pár týdnech mile překvapen, protože mám pocit, že konečně hraji trochu jinou hru. Stále se stejně ovládá, stále je prostá, ale obtížná zároveň a stále v ní najdete jen jednoduché tvary, ale tentokrát pracuje s novými nápady a po dlouhé době mě chytla na déle než jen tři minuty v kuse.

Bridge

Celá myšlenka je výsostně jednoduchá. Vaše kostka (jak jinak) putuje po plošinkách, z nichž některé jsou růžové. Pokud klepnete do displeje, tak se všechny najednou otočí o 90 %. A vy potřebujete, aby vám tvořily nepřerušenou cestu. Nejtěžší je, když mostem musíte otočit ve chvíli, kdy přes něj zrovna jedete. Pokud je takových několik za sebou, čekají vás těžké chvíle.

Stáhnout Bridge

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze