FreeBox: výlet na Mars a další skvělé hry zdarma

Je tu pátek a s ním i další díl FreeBoxu, kde si ukazujeme zajímavé hry zdarma. Dnešní díl se vydáme až na daleký Mars, abychom ho lehce prozkoumali. A překvapivě i něco zajímavého objevíme! Objevovat záhady budeme i v detektivní hře od Gameloftu podle seriálu Černá listina. Nakonec ujedeme policistům a zalétáme si s vlaštovkou.

Dnes nás čeká horor: poslední FreeBox těchto prázdnin. Ne, že by pak normálně nepokračoval dál, ale právě ona část s těmi prázdninami je jistě pro mnoho z vás strašidelná. Má to i své výhody, a pokud pamatuji správně, v době školy jsem měl na hraní snad ještě více času než během prázdnin, kdy má člověk neustále jiné aktivity. Hraní pod školní lavicí pro vás asi není žádnou novinkou, a přestože vás nechci nijak navádět, tyto hry se vám tam budou dobře hrát.

FreeBox #151 – The Blacklist, Burnout City, Mars: Mars, Wave

The Blacklist: Conspiracy

Gameloft dělá kdeco. Tentokrát se pustil do hry podle seriálu. The Blacklist (Černá listina) s Jamesem Spaderem je poměrně povedená kriminálka, kterou můžete aktuálně sledovat i na televizi Nova. Jelikož jde o oficiální licenci, tak se potkáte s herci i ve hře, i když jde „pouze“ o hledání skrytých objektů. Alespoň většinou. Jak už u těchto titulů bývá zvykem, jsou propletené řadou odlišných miniher, kdy jednou musíte odhadovat heslo do telefonu a jindy skenovat otisky prstů.

The Blacklist: Conspiracy

Základem je ovšem hledání důkazního materiálu, který vás následně přivede na stopu záhadnému případu. A přestože po vás bude hra chtít hledat i různé nezajímavé předměty, vždy alespoň jeden nějak souvisí s případem. Vedle sbírání a zkoumání předmětů doličných vás čeká také vyslýchání podezřelých. To vše je stmeleno zajímavým příběhem a hlavně oním propojením se seriálem.

Stáhnout The Blacklist: Conspiracy

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store (zdarma)

Burnout City

Závodní hra Burnout? Při představě, že se třeba Burnout Paradise objeví na telefonech a tabletech mi začne silně bušit srdce. Nic takového se bohužel neděje, ale to neznamená, že by hra Burnout City nebyla rovněž zábavná. Více než na závodění se ale zaměří na honičky s policií, což je vždy bezpečnější ve hře než ve skutečnosti.

Burnout City

Naštěstí ale nejde o hloupou nekonečnou hříčku bez nápadu a celý zážitek je okořeněn o různé úkolové mise. Ty se každou hrou mohou lišit. Za jejich plnění získáváte zlaťáky, které pak slouží pro nákup nových vozidel. Jedna taková mise vás třeba přivede do honičky s mafií, kdy máte dvě minuty úspěšně unikat. Mezi novými auty najdete i lehce bizarní kousky, třeba Trojského koně, který nevyniká maximální rychlostí, ale zase ho jen tak něco neodrovná.

Stáhnout Burnout City

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Mars: Mars

Kdybyste náhodou zapomněli, kde se tato hra odehrává, tvůrci vám název oné nehostinné planety dali jak do názvu, tak i podnázvu. Když tedy víte, že se odehrává na Satur… tedy, pardon, Marsu, můžete se pustit do levitování. Jako dobrovolník jste se přihlásili do programu společnosti MarsCorp, která posílá lidi na Mars, aby objevovali Mars a zjistili, zda se na Marsu neusadilo něco, co na Mars tak úplně nepatří. Mars.

Mars: Mars

A budete se u toho překvapivě skvěle bavit. Jako astronaut získáte děsivě vypadající jetpack umožňující létat, ale který má na druhou stranu velmi málo paliva. Převedeno do hratelnosti to znamená, že máte za úkol létat z jedné záchytné plošiny na druhou a nezabít se u toho. Sbíráním bodů a plněním jednoduchých úkolů můžete získat dostatek financí pro koupi nového astronauta, kterým může být… téměř kdokoliv. Vesmírná opice, mimozemšťan nebo klidně potápěč.

Stáhnout Mars: Mars

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Wave

Nakonec zase jedna stylovka od Ketchapp. Jejich hry mě poslední dobou baví více než dřív a jsem rád, že se už nemusím stydět uvádět jejich jméno v článku. Wave je přitom primitivní nápad, který byl na telefonech zpracován už nesčetněkrát. Ovládáte vlaštovku, která musí bezpečně proletět zúženým prostorem a prokličkovat mezi překážkami. V tomto případě je to především futuristický vzhled a kvalitní zpracování, co staví tuto verzi nad ostatní.

Wave

Reakce vlaštovky (nebo vesmírně lodi?) nejsou okamžité a rychle si všimnete, že tak trochu plave prostorem. Díky tomu hra nabírá na obtížnosti, protože musíte její pohyb nejprve dostat do ruky. Přiložením prstu k displeji a jeho zvednutím ovládáte, zda vlaštovka letí vzhůru nebo padá. Pokud proletíte kruhem, zvyšujete skóre, a pokud seberete malý bod, získáte herní měnu, za kterou si posléze koupíte nové lodě.

Stáhnout Wave

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze