FreeBox: výlet do Číny a další skvělé hry zdarma

1

Je tu pátek a s ním i další díl FreeBoxu, kde si ukazujeme zajímavé hry zdarma. A jako vždy půjde předně o zábavu. Dnešní díl začneme trochu mysteriózně. První hrou totiž bude adventura, ve které se pokusíme zachránit prokletou princeznu. Dále nás čeká výprava na Divoký západ, do Číny a rozhodně nepůjdeme cikcak!

Je tu další pátek a s ním přichází další díl našeho pravidelného (to znamená, že vychází každý pátek) seriálu o zajímavých hrách zdarma. Za stažení těchto her nic neplatíte, ale ne vždy musí být kompletní. Nebo v nich narazíte na reklamy či možné mikrotransakce. To je taková malá daň za to, že je hra k dispozici zdarma. A dnes to bude opět poměrně zajímavé. Projdeme si navíc celou řadu různých žánrů. Začneme u adventury, pak přijde střílečka a dvě další, které se tak snadno nezařazují.

FreeBox #78 – Grim Legends 2, Six-Guns, Dig2China!, ZigZag

Grim Legends 2

Legendy vyprávějí, že jste zručným felčarem. Kouzla a čáry tu nejsou dovoleny, hledá se skutečný odborník, ale přesto se ve vašem případu nadpřirozeno objeví. Princezna je totiž zakletá, což sužuje celé království. Grim Legends 2 je fantastická adventura, ve které vás čeká mysteriózní příběh i řada miniher, hledání předmětů a logických hříček. Za zmínku stojí třeba míchání lektvarů. Dostanete sice recept, ale budete si muset poradit s dávkováním.

Takových miniher je všude celá řada. Jindy třeba budete skládat dohromady vzácný předmět. Na to budete muset najít všechny součástky. A pokud byste se náhodou zasekli, tak budete moci použít nápovědu, která se neustále nabíjí a jde použít jednou za čas. Příběh je vyprávěn pomocí dialogů s postavami, a také renderovanými videi. Ve hře vás potěší velmi hezká grafika i hudba.

Stáhnout Grim Legends 2

Google Play (zdarma)

Six-Guns: Gang Showdown

Jste fascinováni divokým západem? Gameloft nás vezme tam, kde se nosí kolty proklatě nízko. Hned po příjezdu do westernového městečka se budete muset ujmout záchrany sličné děvy, která se od vás nechá zachránit ještě hodněkrát. V misích jde většinou o střílení, což jednoho určitě potěší. Za plnění misí a vedlejších úkolů budete získávat zlato, za které si v obchodě můžete pořídit třeba lepší vybavení. A tím myslím především zbraně.

Po kliknutí na minimapu se před vámi otevře volný terén, který můžete dle libosti objevovat. Pokud vás ale přejíždění na koni nebude bavit, tak můžete využít i rychlého cestování k úkolům. Těch se tu nachází celkem 40. A vašimi protivníky nebudou jen banditi, ale také upíři nebo vlci. A pokud se vám hra jednoho hráče zalíbí, tak neváhejte vyzkoušet i nový multiplayerový mód, který přidá další hodiny zábavy navíc.

Stáhnout Six-Guns: Gang Showdown

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Dig2China!

Tak kluk od vedle tvrdí, že se neprokopete až do Číny? V tom případě nastává čas, kdy mu to musíte dokázat. Se svým dřevěným vrtákem to ale asi nedokážete. Nesmíte ovšem klesat na mysli. Cestou jistě narazíte na řadu pokladů, které budete moci velmi výhodně prodat. A za utržené peníze si budete vrták patřičně vylepšovat. Není žádným tajemstvím, že čím blíže zemskému jádru budete, tím větší bude horko i odpor zeminy.

A bez zmiňovaných vylepšení se prostě nehnete dál. Výhodou ovšem je, že peníze získáváte rychle, takže si co chvíli můžete něco koupit. Třeba životy navíc, lepší vrták, rychlejší zatáčení nebo silnější odraz na začátku. Ovládání je snadné, pro zatáčení stačí stlačit příslušnou část obrazu. A kdo ví, nakonec se dost možná prokopete až do vytoužené Číny. Osobně bych o to příliš nestál, ale hra je to nakonec poměrně zábavná.

Stáhnout Dig2China!

Google Play Google Play (zdarma) App Store App Store (zdarma)

ZigZag

Vy se prostě nenecháte ošidit, co? Mám tu pro vás další hru od vydavatelství Ketchapp. A opět drží tu tradiční šablonu, kterou u jejich her vídáme pravidelně. Hlavní je primitivní ovládání, vyzívající obtížnost a jednoduchá grafika. Pravidla jsou skutečně snadná – jste kulička uprostřed obrazu, která se prostě rozjede jedním směrem a stačí ťuknout do displeje a její směr se změní. Před vámi je pak klikatá lávka, ze které akorát nesmíte spadnout.

A to je vše. Po cestě budete sbírat body navíc, plošinky za vámi budou padat do neznáma a vy budete často umírat. Hra je svižná a jedno kolo vám zabere třeba jen několik sekund, takže se dalších pokusů rozhodně nebojte. Hlavně se nesmíte stresovat. V klidu se nadechněte a ťukněte do toho displeje. Soustřeďte se na jízdu, sledujte zatáčky a najděte ten správný rytmus. Spadli jste? Zkuste to znovu. Já věřím, že tentokrát své předchozí skóre konečně překonáte!

Stáhnout ZigZag

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)