FreeBox: vražedný hlavonožec a další skvělé hry zdarma

Je tu pátek a s ním i další díl FreeBoxu, kde si ukazujeme zajímavé hry zdarma. Dnešní díl začneme za volantem. Pokusíme se totiž vyřadit ostatní závodníky v demoličním derby. Dále nás čeká jedna zběsilá akce s naštvaným hlavonožcem. Nakonec se pokusíme utéci z ptačího vězení a kdo bude chtít, tak se může vydat až do vesmíru.

Je vedro a jsou prázdniny. A já že mám vymýšlet další důvod, proč byste měli chtít FreeBox? Hry jsou přece potřeba vždy. Ať je léto nebo zima, ať chodíte do školy, do práce nebo zrovna neděláte vůbec nic. Hry nás mohou bavit doma, ale i na cestách. Obzvlášť ty mobilní. A přesně to je důvod, proč byste měli věnovat pozornost dalšímu FreeBoxu. Přesněji řečeno, to důvod, proč byste měli sledovat FreeBox pravidelně.

FreeBox #98 – Demolition Derby, Quadropus Rampage, Cooped Up, Let's Go Rocket

Demolition Derby: Crash Racing

Hned první hra nás usadí za volant. Závodních her jsme tu poslední dobou měli hodně, ale to není důvod k obavám. Tahle je něčím speciální. Tahle se něčím liší. Tato hra vám totiž přináší demoliční závody. Nevím jak vy, ale já na těchto hrách doslova vyrůstal. Třeba Demolition Racer z PlayStation One patřil k mým oblíbeným. A tato hra mi ho tolik připomíná. Spousta závodních her vás za bourání penalizuje. Zde je to přesně naopak.

Závody se dělí v podstatě do dvou kategorií. V jedné stanete v aréně, kde se budete muset vypořádat s dalšími jezdci. Buď můžete čekat a nechat je, ať se vyřídí mezi sebou a pak až dorazit posledního, nebo do toho jít natvrdo. Druhým typem je poměrně klasický závod, kde musíte předně vyhrát. Ale své protivníky byste ani tak neměli šetřit, protože oni vás jistě šetřit nebudou. Nechybí vylepšování auta a kupování ještě lepších… bouráků.

Stáhnout Demolition Derby: Crash Racing

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Quadropus Rampage

Tato hra je náramným překvapením. A je pro mě těžko pochopitelné, že je zdarma. A co víc, autoři nechávají vyloženě na vás, zda je nějakým způsobem podpoříte. To už je na vás, já jen říkám, že tato hra je skvělá. Ujmete se v ní hlavonožce s tenisovou raketou. A pak už to budou nekonečná podlaží plná nepřátel, prapodivných tvorů a bonusů, ze kterých vám půjde hlava kolem.

Upřímně řečeno, je tu nějaký příběh. Ale ten slouží jen pro výkop ultimátní akční řezanice. Hra je opravdu rychlá a ve všech ohledech podivná. To myslím v tom nejlepším slova smyslu. Kromě mlácení disponujete i dalšími triky, kterými budete nejen pokořovat děsivé nepřátele, ale také propasti, do kterých co chvíli můžete spadnout. Sem tam narazíte na novou zbraň, se kterou můžete nahradit svou současnou.

Stáhnout Quadropus Rampage

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Cooped Up

Další hra od Nitrome a další trefa do černého. Tenhle vývojářský tým skutečně ví jak dělat hry a tato je toho jen dalším důkazem. Ovládnete tu roztomilého zeleného ptáčka, který je nejnovějším přírůstkem v opravdu velké ptačí sbírce. Zatímco on se rozhodne, že v kleci zůstat nechce, tak starší ptáci se po té době už krapet pomátli. A tak se zdá, že ho na svobodu jen tak pustit nechtějí. Rozhodně ne bez boje.

O čem to je? O skákání vzhůru. Vždy se dostanete na nějakou úroveň, ze které se musíte odrazit výš. Táhnutím vyberete sílu a směr. Již zmínění nepřátelé vám to budou ztěžovat. Někteří se k vám rozeběhnou, ti objemnější se vás pokusí shodit a ti nejstřelenější do vás s klidem narazí v plné rychlosti. Pokud se však chcete dostat skutečně vysoko, tak musíte sbírat živiny. Tedy požírat žížaly a mouchy. Tím můžete aktivovat speciální mód, kdy vystřelíte jako raketa vzhůru.

Stáhnout Cooped Up

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Let's Go Rocket

Tento týden hru od Ketchapp vynecháme, ale dáme si něco dost podobně frustrujícího. V podstatě by se dalo říci, že se hra drží stejných pravidel. Pro ovládání vám stačí jeden prst a průměrný čas jedné hry nepřesáhne pár sekund. Je to totiž těžké. Hra vás bude štvát a budete chtít zahodit telefon. Ale neuděláte to, protože pak byste nemohli překonat svůj rekord, na čemž poslední půlhodinu tak pečlivě pracujete.

Jak již název napovídá, usednete zde do vesmírné rakety a vyrazíte vzhůru ke hvězdám. Nebude to však snadná cesta, protože bude plná překážek. Ze strany se na vás povalí podivné kusy kamenů a shora budou padat kroužící překážky, kterými budete muset proletět. Jedno zaváhání a je po vás. Cestou však můžete sbírat drahokamy a časem si za ně budete moci koupit novou loď a kompletně nové téma. Třeba svět, který bude složený ze sýru.

Stáhnout Let's Go Rocket

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze