FreeBox: válečník kytarista a další skvělé hry zdarma

1

Je tu pátek a s ním i další díl FreeBoxu, kde si ukazujeme zajímavé hry zdarma. Dnešní balíček mixuje akci a přemýšlení. Hned na začátku si trochu pohrajeme se slovy, abychom vzápětí popadli sekyru. Pak zvolníme u logické hry a do cíle dojedeme jako zběsilý mrtvý pixel. Dnes to bude stát za to.

Vítejte u FreeBoxu číslo milion. Ne, tolik ještě ne, ale stejně nám to roste. Minule si tu někdo stěžoval, že už to není co bývalo. S tím tedy naprosto nemohu souhlasit a doufám, že vám to dnešním dílem dokážu. Ukážeme si čtveřici zajímavých her. A pokusím se vzít širší záběr tak, aby si na své přišel každý. Téměř… však to znáte, nikdy se nezavděčíte všem. Pro Windows Phone začneme s něčím trochu logickým – budeme si hrát se slovy. Druhá hra nás ovšem vezme do bitvy o vesnici, pak se ponoříme do logické tahovky a nakonec skončíme u šílené postřehovky.

FreeBox #42 – Snap Attack, Bardbarian, BLOCKx3, Mega Dead Pixel

Snap Attack

Tvůrci Wordament pro vás mají další návykovou hru se slovy. Systém online soupeření přitom zůstal nezměněn. Každá hra probíhá online na serveru a zároveň hrajete se stovkami hráčů. Hrajete tu stejnou hru a po uplynutí času se vaše výsledky porovnají. Vedle každého výsledku navíc vidíte i národnost hráče, takže můžete být třeba pyšní, když narazíte na Čecha v předních pozicích. Nebo alespoň já vždy jsem. A co tedy vlastně děláte?

Snap Attack ze všeho nejvíce připomíná Scrabble. Herní pole je totiž rozděleno na bloky, do kterých můžete umisťovat přidělená písmenka. Některá písmena už v poli jsou pevně připravena a s nimi hýbat nemůžete. Vaším úkolem je okolo nich co nejrychleji skládat vlastní slova. A nemusí to být vždy jen jedno slovo, můžete toho udělat víc naráz, za což se vám body násobí. Na poli jsou také zvýrazněná políčka, která třeba znásobí bodové hodnocení písmene. Pokud vás hraní se slovy baví, tak tuto hru jistě vyzkoušejte.

Stáhnout Snap Attack

Bardbarian

Obecná škola nás naučila, že hudba může být tou nejmocnější zbraní. Alespoň tak se snažil otec přemluvit syna ke hře na housle. Moc mu to nešlo. Bardbarian na to jde krapet jinak a ukazuje nám tu sílu v praxi. Jako obránce vesnice se musí postarat o magický krystal a odolat nájezdům nevraživých skřetů. K tomu použije svou kytarovou sekyru, díky které může přivolávat další bojovníky a používat silná kouzla.

Sami v podstatě nebojujete. Můžete ovšem nepřátele omráčit nebo zvýšit nasazení svých spolubojovníků. Budete k tomu ale potřebovat hudbu. Když budete zmateně pobíhat okolo, tak se bude generovat pomalu. Když se na chvíli zastavíte, tak to náš Bardbarian rozjede. Za noty si pak povoláte třeba lučištníka nebo kouzelníka, kteří běhají za vámi a útočí na nepřátele. Vy se tak hlavně musíte snažit uhýbat nepřátelským střelám. Postupně si sebe i svou skupinku samozřejmě můžete vylepšovat.

Stáhnout Bardbarian

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

BLOCK x 3

Na uvolnění si dejme jednu logickou hříčku. V podstatě se jedná o „spoj tři“, ve kterém musíte z připravených kostek udělat řadu. Tři vedle sebe se vždy odpálí a vaším úkolem je zničit všechny připravené kostky a zvládnout to s daným počtem tahů. To není vždy tak snadné. Musíte si také dát pozor, abyste něco neodpálili dříve, kdy by vám třeba v poli zůstala jedna kostka samotná. S tou pak asi nic moc nevymyslíte.

Později se k tomuto principu přidají i další prvky. Třeba překážkové bloky nebo další barvy. Logicky, modrá odpaluje modrou a červená červenou, kombinovat to nemůžete. Ale můžete jedním tahem dvě kostky prohodit, čímž vzniká spousta možností, jak pole přeskupit. Zprvu jednoduché úrovně se po chvilce promění v složitější, kdy možná dokonce sáhnete po nápovědě. Pro chvíli relaxování se hra hodí výtečně.

Stáhnout Block x 3

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Mega Dead Pixel

Mega Dead Pixel se pyšní hodnocením „nejlepší hra pro iOS roku 2013“ nebo „jedna z nejlepších“ atd. Nyní si ji můžete stáhnout i pro Android a možná vás překvapí, že ji má na svědomí české studio About Fun. Ano, můžete být náležitě hrdí. Hra je to totiž skutečně zábavná. Jste malým pixelem a padáte úrovní, která je poseta černými pixelovými objekty. Pokud se jich dotknete, tak je přebarvíte. Nesmíte do nich ale nabourat.

Během hraní můžete sebrat bílé pixely, díky kterým se zvětšíte. Mimo to se také jednou za čas stanete skutečným MEGA pixelem, který může po omezenou dobu (dokud se zase nezmenší zpět) vše ničit, čímž také získáváte body. Za nasbírané mince si pak můžete kupovat nové tvary objektů, nebo třeba čepice, které mají dokonce vliv na hratelnost. Tato hra také dokazuje, že i několik málo pixelů může vypadat velmi dobře a tvořit skvělou akční zábavu.

Stáhnout Mega Dead Pixel

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)