FreeBox: útok z podzemí a další skvělé hry zdarma

1

Je tu pátek a s ním i další díl FreeBoxu, kde si ukazujeme zajímavé hry zdarma. Dnešní vydání začneme v podzemí, kde na nás čekají hordy nepřátel. Těm se postavíme v chytré věžovce. Pro fanoušky sportů mám dnes hned dvě – v první se postavíme na skejt a v té druhé usedneme za volant. A nakonec se zhoupneme nad propastí.

Po týdnu vás opět vítám u našeho pravidelného seriálu o zajímavých mobilních hrách zdarma. Nevím, jestli jste si toho všimli, ale venku je opravdová zima. Vzpomínám, když jsem hrál při čekání na tramvaj nějakou rychlovku na telefonu – to teď už nedělám. Protože by mi upadly prsty zimou. Koupil jsem si „dotykové“ rukavice a myslel jsem, že jsem nad zimou vyhrál. Ale ejhle – v rukavicích jsem tak nemotorný, že si toho moc nezahraju. Leda opravdu něco primitivního.

FreeBox #123: – Digfender, Star Skater, Cubed Rally Redline, Swing

Digfender

Tato hra se primitivně možná tváří, ale ve skutečnosti je mnohem propracovanější než řada graficky náročných 3D her. Řadí se k žánru tower defense, což znamená obranu hradu (v tomto případě) před nájezdy nepřátel, kteří chodí po připravené cestě. K obraně vám slouží samozřejmě věže. Ty tentokrát budou futuristické, takže čekejte děla nebo elektřinu. Každou věž pak můžete několikrát vylepšit pro lepší dostřel nebo útočnou sílu.

Zásadní výhodou této hry je možnost kopat vlastní cestu pro nepřátele. Tím jednak určujete kudy proti vám půjdou (a podle toho si budete moci umístit věže), ale zároveň dostanete možnost vykopat zlato, diamanty nebo další poklady. Díky nim si třeba budete moci postavit podpůrné věže, které jsou také velkou zajímavostí této hry. Spojí se totiž se sousedními věžemi a zajistí třeba větší dostřel nebo rychlejší zisk zkušeností.

Stáhnout Digfender

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store (zdarma)

Star Skater

Halfbrick, to nejsou pouze hry Jetpack Joyride nebo Fruit Ninja. Jejich portfolio je plné dalších zajímavých titulů. Jedním z nich je i tato hříčka, ve které se staneme hvězdou na skejtu. Jednoduchá 3D grafika se nese na vlně stylizovaných her po vzoru Crossy Road. A pokud se vám to ještě nepřejedlo, tak s tím snad nebudete mít problém. Hra je rozdělená na úrovně, které představují úseky jedné trati.

Pokaždé dostanete nějaký úkol, případně pouze bude stačit dojet do cíle a nenabourat. Trať se zdá dostatečně široká, ale jakmile se do toho zamotají překážky, převýšení a zatáčky, tak najednou zjistíte, že máte co dělat, abyste nevyjeli mimo. Systém ovládání vám zprvu může připadat zvláštní. Potřebujete totiž dva prsty – jeden na levé a druhý na pravé straně. Tažením jedním zatáčíte, kombinací pak děláte triky. Nechybí také možnost odemykat si další postavy a bonusy.

Stáhnout Star Skater

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Cubed Rally Redline

Pokud pro vás není retro stylizace překážkou, tak byste si mohli užít závodní arkádu od tvůrců Nocanwin. Cubed Rally Redline je předchůdcem parádní hry Cubed Snowboarding, ale na rozdíl o ní je zdarma. To s jedním omezením – zahrajete si pouze nekonečný mód. Pro předpřipravené mise byste si museli zaplatit nějakou tu dvacku. Ale to jistě není potřeba, protože i zdarma si užijete tu hlavní zábavu.

A tou zábavou je cesta o několika kolejích, které se kroutí v zatáčkách, ale hlavně vám do cesty dávají řadu překážek, se kterými si budete muset poradit. Tím je myšleno to, že se jim máte vyhnout. Samozřejmě si můžete odemknout i další auta, k čemuž sbíráte zlaťáky. Abyste někam dojeli, tak se zaměříte také na sbírání kanystrů. Jednoduchá stylizace a rychlá hratelnost pak hře dodává šmrnc.

Stáhnout Cubed Rally Redline

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Swing

Pokud vám ale i předchozí hra přijde příliš složitá a zdlouhavá, tak možná hledáte něco jako Swing. Ten vám nabídne zábavu doslova na desítky sekund, které vymezují začátek a konec jedné hry. Jistě to znáte – primitivní ovládání (stačí vám opravdu jediný prst) v kombinaci s brutální obtížností, kdy smrt přichází téměř neustále. Přitom máte tak jednoduchý úkol – zhoupnout se po laně na další ostrůvek.

Spider-Man by se vám asi vysmál, ale skutečně to nebude tak jednoduché. Vaším cílem je totiž odměřit správný díl lana, který k pohybu budete potřebovat. Pokud se na ostrov netrefíte, tak spadnete do propasti a hra pro vás končí. Trefit se ale můžete na střed a tím získat bod navíc, případně jednou za čas sebrat i minci, která vám poslouží pro nákup nových postav.

Stáhnout Swing

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)