FreeBox: staňte se olympionikem a další skvělé hry zdarma

Je tu pátek a s ním i další díl FreeBoxu, kde si ukazujeme zajímavé hry zdarma. Dnes se vydáme na olympiádu, ale nejprve postavíme velkolepé město přímo nad zlatým dolem. Ze sportů nás čeká i tenis, kde se dáme na dráhu profesionálního hráče. Nakonec pomůžeme jednomu slepci zachránit ženu a získáme pár zlatých medailí v Riu.

Olympiáda v Riu začala a ať už ji aktivně sledujete nebo ne, sportovní náladě nelze uniknout. Křičí na vás při nakupování, z reklam a sociálních sítí. Dnes na vás vypadne i z FreeBoxu, ale nemusíte se bát. Sice budeme sportovat, ale jen lehce. Konkrétně ve dvou hrách, takže pokud vás upocení sportovci nezajímají, nemáte se čeho bát. Začneme totiž u strategie, odehrajeme tenisové utkání, prožijeme dobrodružství slepého hrdiny a nakonec projdeme širokou paletu letních sportů.

FreeBox #149 – Century City, Ultimate Tennis, A Blind Legend, Summer Sports

Century City

Postavit město snů není úkolem na pět minut, obzvlášť, pokud má být velkolepé a lákat návštěvníky ze všech koutů země. Spojují se tu dva světy, ten viditelný, kde budujete okázalé budovy, vylepšujete je a rozšiřujete, se světem pod povrchem, kde na to všechno vyděláváte peníze. Vaším hlavním příjmem bude zlato, které se ukrývá v šachtě přímo pod městem. Snad se vám město nezačne propadat jak Ostrava nebo nenarazíte na Balroga.

Century City

Vedle toho plníte i úkoly, které znamenají další zlato. Ačkoliv se to tak na první pohled nezdá, hra má mnoho společného s fenoménem Cookie Clicker. Postavené budovy totiž nestojí jen tak pro nic za nic, ale samy vydělávají množství peněz, které se po vylepšení značně zvýší. Vaším cílem je tak neustále rostoucí produkce zlata, kterou později můžete úplně přestat podporovat dolováním. Jednou za čas můžete také navštívit další hráče.

Stáhnout Century City

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store (zdarma)

Ultimate Tennis

Ačkoliv mě většina sportů nebaví, pro tenis jsem vždy měl trochu slabost. Ne, že bych ho vyhledával v televizi, ale pokud jsem si měl sám něco zahrát, raději než čutat do míče jsem se snažil trefovat do malého žlutého míčku. Není tedy divu, že tenis na mém tehdejším Sony Ericssonu K700 patřil k nejhranějším titulům. Doba se ale značně posunula, a to co jsme dříve hráli jen na konzoli či počítači, můžeme pohodlně hrát i na telefonech.

Ultimate Tennis

Třeba dnešní Ultimate Tennis nabídne celkem pokročilou 3D grafiku a ovládání vhodné pro jednu nebo obě ruce. Zvládnete tak vyhrát pár zápasů i při cestě v tramvaji. Nečekejte ale snadnou hříčku, tato hra je velmi komplexní a nabízí celou řadu speciálních chvatů či odpalů. Nechybí ani vývoj postavy, kdy si sami vyberete do kterých vlastností investovat.

Stáhnout Ultimate Tennis

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

A Blind Legend

S nadšením jsem narazil na hru, která je naprosto netradiční, ale přesto vám ji musím ukázat. Možná právě proto. V rámci „serious gamedesignu“ se někteří vývojáři snaží zpracovat vážná témata do her, ať už jde o různé výukové projekty nebo naopak osvětu. Jedním z témat je samozřejmě slepota, tedy něco pro běžného člověka naprosto nepředstavitelného. Bez zraku se cítíme naprosto ztracení a alespoň já mám pocit, že bych bez něj nemohl přežít. Ne každý má ale takové štěstí.

A Blind Legend

Tato hra vám nemůže plně ukázat, jaké to je zcela oslepnout, ale přináší zajímavý zážitek. Nenajdete v ní totiž žádnou grafiku. Obrazovka zůstává černá a vy jste odkázáni na svůj sluch. Neobejdete se tak bez stereo sluchátek. Vydáte se na cestu za záchranou ženy společně s dcerou, která bude vaším průvodcem v temnotě. Že nevidíte však neznamená, že nemůžete bojovat, jen to bude o mnoho těžší.

Stáhnout A Blind Legend

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Ketchapp Summer Sports

Možná vás to překvapí, ale i s jednoduchým ovládáním a stále stejnou hratelností se dá udělat celá řada sportů. Rovnou musím také uznat, že jde o jednu z nejpovedenějších Ketchapp her za poslední dobu. I v tomto případě jde o nekonečnou běhačku, jen během té cesty procházíte různé disciplíny – od sprintu, překážkového běhu přes hod oštěpem až po skok do dálky. To vše zvládnete s pouhým ťukáním do displeje na jediný zátah.

Summer Sports

Perfektní je, že se vám výsledek počítá za každou disciplínu zvlášť a můžete se tak postupně zlepšovat v běhu, i když zrovna neuděláte nejvyšší celkový výsledek. Narazíte na celkem tři různé interaktivní prvky. Prostou zrychlovací čáru, překážku a rozběhovou dráhu. Ty se kombinují a náhodně skládají za sebe, stejně tak se náhodně mění disciplíny, takže nikdy dopředu nevíte, v čem budete závodit. Stále však platí, že jediná chyba znamená konec hry.

Stáhnout Ketchapp Summer Sports

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze