FreeBox: přežívání v divočině a další skvělé hry zdarma

Je tu pátek a s ním i další díl FreeBoxu, kde si ukazujeme zajímavé hry zdarma. Dnešní čtveřici otevřeme výletem do vesmíru, kde se ujmeme bojové letky, která má za úkol zatočit s cizáky. V další hře naopak na živáčka nenarazíme, budeme se totiž snažit přežít v divočině. A nakonec chytneme nějaký nábytek od českých tvůrců a půjdeme si zaplavat.

Vítejte u dalšího vydání pravidelného seriálu FreeBox. I dnes si ukážeme několik povedených her zdarma. Tentokrát mám z výběru opravdu radost. Jsou to čtyři naprosto odlišné hry a každá je něčím výjimečná. Na začátku usedneme do vesmírné bojové lodě… vlastně ne, usedneme hned do čtyř. Pak nás čeká přežívání v minimalistické divočině a hezké chytání nábytku od tuzemských vývojářů. Nakonec nechybí ani hra od Ketchapp.

FreeBox #93 – Squadron, Tiny Survivor, Furniture Catcher, Jumping Fish

Squadron

Squadron je na Androidu překvapivě přeložen do češtiny. Překlad je to mizerný, takže je to spíše na škodu, ale hratelnosti to nic neubírá. A ta je skvělá. Jak je už z názvu možné vytušit – v této hře nejde jen o jedno vesmírné plavidlo, ale hned o celou letku. Ovládat budete totiž čtyři lodě najednou. Každá má přitom úplně jiné vlastnosti a vy mezi nimi budete rychle přepínat. Když vás sestřelí, tak se zdánlivě nic neděje, protože můžete úroveň dohrát se zbývajícími letouny.

První plavidlo přímo před sebe vypouští proud energie, který rychle zlikviduje nepřátele před vámi. Druhá loď bude střílet projektily do více stran, což se může hodit při přečíslení nepřáteli. Třetí vypouští několik naváděných raket najednou. A nakonec je tu vesmírné plavidlo vypouštějící rotující střelu, která umí pohltit střely nepřátel. Jde tak rozhodně o nejzajímavější volbu. Každá loď se navíc může vyvinout. Nejtěžší je ale kličkovat mezi střelami nepřátel.

Stáhnout Squadron

Google Play (zdarma)

Tiny Survivor

V této exkluzivní hříčce pro Android se pokusíte co nejdéle přežít v divočině. Survival hry jsou poslední roky velmi oblíbené a v minimalistické podobě mohou skvěle fungovat i na telefonu. Hra pracuje se třemi základními surovinami – dřevem, železem a masem. Z prvních dvou stavíte, zatímco maso se hodí k uzdravení. Léčíte se také v dosahu ohně. Z obou stran na vás budou neustále útočit vlci, takže nečekejte nějaké lehárko.

A právě kvůli vlkům je tu stavění. Můžete se před nimi totiž bránit dvojím způsobem. Buď postavíte plot, o který se ale zarazíte také, nebo nastražíte pasti, které je zraní. Tak či onak se k vám za chvíli dostanou a vy se jim budete muset postavit s mečem v ruce. Vše děláte proto, abyste přežili co nejdéle. Takže se držíte u ohně, zakládáte nové tábory, těžíte materiály a můžete si i vylepšovat některé vlastnosti či vyrábět nové zbraně.

Stáhnout Tiny Survivor

Google Play (zdarma)

Furniture Catcher

Dnes ukazované hry jsou opravdu minimalistické a tento kousek nebude výjimkou. Chytání nábytku je vše, co v této hře budete dělat. A jelikož je od českých tvůrců, tak zde narazíte na něco z naší historie. Třeba nábytek, který lidé prachsprostě hází z oken. To si ale nesmíte nechat líbit a vše bezpečně pochytat. A když to zvládnete, tak ho můžete prodat a vydělat si na novou káru (to snad až někdy v další aktualizaci).

Ovládání je snadné, uspět ve hře ale už tak ne. Přiložením prstu na displej nastavíte rychlost, se kterou chcete vyrazit kupředu. Tu musíte správně odhadnout v závislosti na vzdálenosti a výšce vyhazovaného nábytku. A pokud budete přesní a chytnete objekty přímo na korbu, tak získáte i nějaké ty bonusové body navíc. Hra má navíc velmi pěknou 3D grafiku a jeden kus nábytku můžete při hraní přeskočit, třeba nějaký vzdálený, na který si sami netroufnete.

Stáhnout Furniture Catcher

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Jumping Fish

I tento týden zakončíme náš FreeBox hrou od Ketchapp. A jelikož nás snad už čekají teplejší dny, tak se vydáme k moři. Ve skutečnosti se staneme rybou a vydáme se do rybí noční můry. Moře je totiž zamořené minami, kterým se musíme vyhýbat. Během toho je potřeba sbírat hvězdy, které slouží k odemykání nových herních hrdinů. A to je hlavní motivace ve hře – odemknout si všechny ty roztodivné příšerky, krokodýly a ryby.

Je tu třeba jedna taková, která plave pozadu. Vaším cílem je předně správně určit kdy se vynořit a zanořit. Ovládat tak budete rybku, která skáče přes miny nebo je podplouvá. Některé se ale budou hýbat, což přidává na obtížnosti. Hra má navíc hezkou grafiku a sbírka herních avatarů je dosti rozsáhlá, takže vás sbírání jen tak neomrzí. A kdo ví? Třeba budete lepší než vaši přátelé.

Stáhnout Jumping Fish

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze