Freebox: Obama proti Putinovi a další skvělé hry zdarma

Je tu pátek a s ním i další díl FreeBoxu, kde si ukazujeme zajímavé hry zdarma. Dnešní vydání začneme kopáním do míče v povedeném a nenáročném sportovním titulu. Kdo raději kope do nepřátel se bude moci vydat do podzemních kobek v atmosferické rubačce. Nakonec zažijeme psychedelickou projížďku na skateboardu a souboj titánů.

Ať už vyrážíte do světa mobilních her poctivě každý den, nebo se jim věnujete jednou za čas, tak seriál FreeBox je tu pro vás, aby vám doporučoval zajímavé tituly. Třeba já většinou chvíli hraji to co recenzuji (teď nejdéle asi Clash Royale) a pravidelně koukám co nového vychází. Hledat v těch stovkách her dobré kousky ale není nic jednoduchého, a proto se můžete spolehnout právě na tento týdeník, který vám nějaké ty slušné hry doporučí.

FreeBox #137 – Tiki Taka Soccer, Legacy Quest, Infinite Skater, Versus Run

Tiki Taka Soccer

Věřím, že jsou mezi vámi i sportovní fanoušci. Já osobně takové hry příliš nehraji a raději se ponořím do něčeho s příběhem, ale mám spoustu kamarádů, kteří nejraději čutají do míče nebo mlátí do puku ve skutečnosti, na počítači, konzoli nebo telefonu. Jestli mezi ně patříte, tak určitě věnujte pozornost této hříčce, která má oproti ostatním hrám velkou výhodu. Je totiž opravdu zjednodušená, což se na dotykovém displeji počítá.

Hrát plnohodnotný fotbal se určitě dá také, ale ovládání nikdy nebude dokonalé. Tiki Taka si ale vystačí s ťukáním do displeje a několika gesty. Jednoduše vyberete fotbalistu, povedete ho přes hřiště, dalším ťuknutím takticky přesunete míč k spoluhráči, který je ve výhodné pozici a okamžitě tažením prstu nakreslíte kop na bránu. A když se na vás štěstí usměje, tak z toho bude branka. K tomu si ještě přidejte manažerské funkce a máte z toho prima fotbálek.

Stáhnout Tiki Taka Soccer

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store (zdarma)

Legacy Quest

Kopete raději do nemrtvých kostlivců? Já také! A vůbec nejlepší to je, když mám v ruce meč a můžu se pustit do temných kobek, kde na mě vedle hnijících nepřátel čeká také zlatavá odměna. Legacy Quest představuje takovou tu tradiční mobilní diablovku, kde sledujeme příběh několika hrdinů, kteří se rozhodli postavit rostoucímu zlu. Opouští tak skrýš v lese a vyráží do světa, aby ho konečně osvobodili.

To naštěstí znamená spoustu sekání a mlácení. Během své cesty budete získávat nové vybavení, které vám v tom mlácení trochu pomůže. Je tu vše, na co si vzpomenete, od ničení barelů pro drobáky navíc, přes nakupování lepšího vybavení, postupování po úrovních, až po vylepšování zbraní a získávání dalších schopností. To vše se navíc odehrává v příjemně laděném pohádkovém světě.

Stáhnout Legacy Quest

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Infinite Skater

Když jsem poprvé zapnul tuto hru, tak jsem si myslel, že to bude taková ta průměrná nekonečná běhačka, kde přeskakujete mezi třemi drahami a vyhýbáte se překážkám. S připočtením plotů je těch drah pět, ale to není tím hlavním důvodem, proč si myslím, že v sobě hra skrývá ještě něco navíc. Objevují se tu témata, která pro tento typ her určitě běžná nejsou. Začnete seskočením z orla a vydáte se doslova na psychedelické dobrodružství.

Plněním úkolů se budete posouvat v jakémsi příběhu, kde na vás čekají vzrušující setkání s duchy zvířat, kteří vám budou po předložení darů naklonění. S tím souvisí vylepšování a kupování bonusů. Nakonec se sluší dodat, že hratelností je to sice možná jen běžná běhačka, ale finálním argumentem může být i krásné zpracování, stylové zpomalené záběry, příjemná paleta barev a samozřejmě hudba.

Stáhnout Infinite Skater

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Versus Run

Ketchapp si dal nečekanou přestávku a přerušil dlouhé období, kdy vydával jednu hru za týden. Je také pravda, že za dobu působení se kvalita jejich titulů značně zvedla a z původně ošklivých kousků jsou dnes stylově vyhlížející arkády. Dokonce se přiznám, že mě to samotného udivilo, ale Versus Run mě opravdu bavil. Hratelností přitom příliš nevybočuje z řady dalších rychlovek.

Představuje závody dvou protipólů, dvou nesmiřitelných nepřátel. Jednoho z dvojice si vyberete a začnete utíkat. Zde přichází první obrat – plošinky si tvoříte sami a na ty už vytvořené naopak nesmíte šlápnout. Během toho vás pronásleduje nepřítel, takže nemáte čas otálet, i když se úrovně neustále proměňují a krok vedle znamená smrt. Za nasbírané body vás čekají noví hrdinové – nechybí tu Trump proti Clintonové, Obama s Putinem nebo Android proti iOS.

Stáhnout Versus Run

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze