FreeBox: nebezpečná cesta za předky a další skvělé hry zdarma

2

Po dalším týdnu přichází nový díl FreeBoxu, kde si ukazujeme ty nejlepší hry zdarma. Dnes začneme s kopáním do míče. V dresech těch nejlepších hráčů světa si totiž zahrajeme penalty. Dalším sportem bude lukostřelba, kde se postavíme dalším hráčům. Nakonec se vydáme na výpravu za předky a pokusíme se přežít co nejdéle.

FreeBox #163 – nejlepší hry zdarma

Penalty Kick: Soccer Football

Když jsem ještě bydlel na vesnici, s ostatními dětmi jsme nikdy nesložili dostatečný počet hráčů, abychom mohli hrát skutečný fotbal. Nesložili jsme ani jeden pořádný tým. A tak nám nezbývalo než kopat na menším hřišti nebo při krizi hrát penalty. V tomto titulu se z toho stává vaše hlavní náplň. Ale místo několika dětí si můžete vybrat z hvězdných fotbalistů národních týmů světa.

Penalty Kick: Soccer Football

Tlačítko na horní straně obrazu vás okamžitě přepne z brankáře na střelce a obráceně. Jednoduše se tak můžete prostřídat v obou rolích. A co si budeme povídat, brankář to má v této pozici o mnoho těžší. Ovládání je přitom jednoduché. Stačí pohybem prstu po displeji naznačit směr kopu nebo skoku a hráč akci provede. Při střelbě nesmíte přestřelit a během bránění zase odhadnout směr letu míče.

Stáhnout Penalty Kick: Soccer Football

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store (zdarma)

Archery King

Jak by asi dopadl Legolas na moderním turnaji lučištníků? Vyhovoval by mu luk s optickým mířením, nebo by raději zvolil tradiční elfskou práci? Otázky, samé otázky. A tato hra vám na ně odpověď nedá. Ale aspoň si budete moci zasoutěžit s dalšími hráči. Tento titul se zaměřuje na hru více hráčů, ale nevyhýbá se ani výzvám pro jednoho, kde se pokusíte zápasit s čím dál vzdálenějšími terči a rostoucí silou větru.

Archery King

Hlavním módem je však multiplayer o třech kolech, kde se postavíte proti jednomu dalšímu hráči. Ve střelbě se střídáte a pozorujete, jak si váš protivník vede. Terč má standardní bodování, tedy čím blíže se trefíte středu, tím více bodů získáte. Každé kolo znamená dva pokusy, ze kterých se vám hodnocení sečte. Dvě vítězná kola znamenají výhru. Hrajete o virtuální měnu, za kterou si kupujete nové luky a vylepšujete již vlastněné.

Stáhnout Archery King

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Ancestor

Ancestor je už od pohledu stylová hra s vynikající pixelovou grafikou. A přesně to mě baví. Se svým hrdinou vyrazíte pouští, která je plná překážek. Ty jsou dvojího rázu. Jednou budete zápasit s drobnými hlavolamy, jindy zase sestřelovat bomby, sloupy nebo další překážky. Do cesty se vám rovněž postaví řada různých nepřátel a nástrah.

Ancestor

Každý běh znamená úplně jinou mapu, protože se trať náhodně generuje. Za získané mince si pak nakoupíte vzácné orby, s jejichž pomocí se dostanete ještě dál než minule. Pokud se dostanete dostatečně daleko, narazíte na obzvláště těžké souboje s bossy. Je to ale právě hezký audiovizuální zážitek, který vás u hraní udrží tak dlouho.

Stáhnout Ancestor

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Spiral Tower

Máte pocit, že ve hrách přežíváte až příliš dlouho? Že je Dark Souls hra pro malé děti? Chtěli byste si trochu zaumírat? Ketchapp vám dá skvělou příležitost! Podobně jako u jejich jiných her. V té dnešní se jako kostka (jak jinak) valíte do schodů a vyhýbáte se při tom překážkám. To může znamenat padající bomby, ale i další vražedné nástroje.

Spiral Tower

Jednou si na vás počká otáčející se nůž, jindy to bude bodlina vyjíždějící ze země nebo odrážedlo vysouvající se ze zdi. Nechybí ani plošina, která vás rozmáčkne, pokud si nedáte dostatečný pozor. S každou hrou se také mění základní barevná paleta a celý vizuál je dostatečně jednoduchý, takže se na titul hezky kouká. Cestou také sbíráte fialové orby, které složí jako herní měna. Nekoupíte za ně nic jiného než nové „hrdiny“.

Stáhnout Spiral Tower

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)