FreeBox: komiksová válka a další skvělé hry zdarma

Je tu pátek a s ním i další díl FreeBoxu, kde si ukazujeme zajímavé hry zdarma. Dnešní vydání se bude výrazně věnovat soupeření. V první hře se vrhneme do tankové války v milém komiksovém zpracování. Druhá hra nás zase postaví do boje s mimozemskými nepřáteli. Nakonec si ještě zasoupeříme s ostatními hady a pokoříme přírodu.

Minulý týden jsme jako hlavní téma měli politické soupeření. Dnešní díl také věnujeme soupeření, ale na nějakou politiku nyní můžete zapomenout. Budeme válčit v plné parádě, jak to máme rádi. První hra ale nepředstaví válku klasickou, i když se vrátíme třeba i do období poloviny minulého století. Sice tam budou tanky, ale také komiksový nádech. Do války se zapojíme i v mobilní hře Battleborn. Nakonec si zasoupeříme proti další hadům a přírodě.

FreeBox #138 – Toon Wars, Battleborn Tap, slither.io, Cliffy Run

Toon Wars

Válka nemusí být vždy hrůzostrašná a děsivá. Třeba v tomto případě vypadá dokonce roztomile díky komiksovému stylu. A i když vám výbuch přinese zkázu, tak se budete muset pousmát nad roztomilou bublinou s nápisem „Booom!“. A podobně roztomile vypadá i prostředí, které vás bere na venkov i do města. Na tom ale ve skutečnosti příliš nezáleží. V každém případě se totiž pokusíte ostatním ukázat, že jste nejlepším tankistou právě vy.

Po chvilce si roztomilého vizuálu asi přestanete všímat a zajímat vás bude jen a jen hratelnost. Ta přestavuje online bitvy proti dalším hráčům. Za plnění úkolů a ničení ostatních získáváte peníze, které můžete posléze investovat do vylepšení svého tanku. Na výběr máte nejen mezi různými typy vozidel, ale pro každé si vyberete i z řady kosmetických změn, abyste se od ostatních patřičně odlišili.

Stáhnout Toon Wars

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store (zdarma)

Battleborn Tap

Uncharted není jedinou hrou, která právě vyšla a dostala svou mobilní verzi. Na rozdíl od ní však nepřichází jako zajímavé překvapení. Místo toho si můžete užít Cookie Clicker. Akorát tedy se střílením a kupováním hrdinů. Místo získávání sušenek totiž generujete útočnou sílou a získáváte zlato. Za to si pak koupíte nové hrdiny nebo vylepšíte ty stávající. Stejně tak se vyplatí zvyšovat sílu vlastních útoků.

Na začátku vás čeká hodně vlastního klepání na displej (funguje zde multi-touch), bez kterého si vaši hrdinové s nepřáteli neporadí. Zanedlouho (a po několika vylepšeních) už bude stačit jen koukat, jak střílejí, a využívat speciálních dovedností. Podobné hry tu již byly a tato je speciální jen využitím hrdinů, které budete potkávat právě v nové konzolové a počítačové hře. Samozřejmě nechybí ani odemknutí nějakých drobností do „velkého“ titulu.

Stáhnout Battleborn Tap

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

slither.io

S tímto tipem se cítím jako při nošení dříví do lesa. Za poslední dobu je z toho takový hit, že jste ho asi nemohli přehlédnout. Dá se hrát na počítači v prohlížeči, ale také samozřejmě na telefonech nebo tabletech díky této aplikaci. Jeho předností je ohromná jednoduchost. A také rychlost, kdy stačí naťukat jméno a už hrajete – není tu vylepšování, procházení nastaveními, tabulkami a podobně. Vše je jednoduché, až je to krásné.

Na první pohled si hra bere i něco z hada. Pravidla jsou trochu posunuta, protože teď není vaším nepřítelem vlastní tělo, ale naopak ostatní hráči. To znamená, že můžete přes vlastní ocas přejíždět dle libosti, ale vyhnout se musíte všem ostatním. Dvojí ťuknutí znamená zrychlení, při kterém ale konzumujete vlastní velikost. Tu nabýváte pojídám rozházených bodů. O co se snažíte? Vlákat nepřátele do pasti, aby do vás nabourali a vy pak snědli všechny jejich body. Tím se zvětšíte. Ale stačí jedna chyba a je z vás zase malá žížalka.

Stáhnout slither.io

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Cliffy Run

To by bylo, abychom si nakonec nedali něco jednoduchého. Dnes to bude navíc i náležitě roztomilé, čehož si všimnete hned od pohledu na ikonu. Kdo by nechtěl takhle roztomilého psíka, když má navíc hipsterské brýle? Ve své podstatě ale nejde o nic jiného než nekonečnou běhačku, ve které máte za úkol nespadnout z poměrně úzkých plošinek.

Samozřejmě nechybí ani řada překážek, které vás mají rovnou zastavit nebo alespoň nasměrovat mimo plošinku. Ta sama se po nějaké době také zřítí, takže žádné otálení! Některé překážky jsou celkem brutální, třeba palice, která vás hravě rozmáčkne v roztomilý obrázek. Během hraní narazíte i na drahé kameny, které posléze vyměníte za nové a náhodné postavy. Některé přichází i s jiným vzhledem prostředí.

Stáhnout Cliffy Run

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze