Dva velké objektivy? Možné lákadlo nástupce Xperie Pro-I od Sony

aktualizováno
2
Dva velké objektivy? Možné lákadlo nástupce Xperie Pro-I od Sony
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Příští generace by mohla převzít z části fotoaparáty z Xperie 1 V
  • Zřejmě se však dočkáme až v příštím roce

Aktualizováno 9. 6. 2023

Ačkoliv jsme se již v květnu dozvěděli spekulace o tom, že případná Xperia Pro-I II dorazí zřejmě až v příštím roce, dochází nyní skrze sumahodigest.com k úniku zajímavých informací a možná i nástinu podoby. Na zadní straně Xperie Pro-I II by se totiž možná měly objevit hned dva 1" objektivy. Připomeňme, že současný model si vystačí jen s jedním takto velkým objektivem. V tuto chvíli však informaci nelze nijak ověřit a je nutné ji brát s rezervou. Jde však jistě o teoreticky možné směřování Sony v případě modelu, který má být primárně určen fotograficky náročným uživatelům.

Možná podoba budoucí Xperie Pro-I II od Sony

Původní informace z 16. 5. 2023

Nabídka mobilních telefonů Xperia od Sony je velice přehledná. Výrobce již několik let v případě evropského trhu drží v podstatě jen tři řady, které předloni doplnil o speciální kousek Xperia Pro-I, který je zaměřen na fotografování. Nyní začaly prosakovat první informace o možném nástupci skrze sumahodigest.com. Dozvídáme se, že by mělo dojít k poměrně očekávanému vylepšení všech fotoaparátů, přičemž vzorem mají být přepracované moduly, které se nyní objevily u nové Xperia 1 V.

Hlavní snímač druhé generace Xperia Pro-I by měl opět mít velký 1" snímač, což je jistě vítané. Bohužel konkrétní informace či čísla chybějí. Není se ostatně ani čemu divit, neboť letos se druhé generace údajně ještě nedočkáme. Ve hře je až termín v roce 2024, tedy více než 2 roky po představení současného modelu.

Diskuze ke článku
Martin Vinduška
Martin Vinduška
"vzorem mají být přepracované moduly, které se nyní objevily u nové Xperia 1 V."

U 1 V je jediný nový foťák ten hlavní. Zbylé dva jsou stejné jako u 1 IV.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze