Fotoduel: Honor 50 Lite vs. Xiaomi 11 Lite NE. Rozhodněte, který fotí lépe

Včetně ukázky videa
Fotoduel: Honor 50 Lite vs. Xiaomi 11 Lite NE. Rozhodněte, který fotí lépe
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Porovnali jsme hlavní i ultraširokoúhlý objektiv
  • Nechybí ukázka makra, selfie či portrétního snímku
  • Na konci článku najdete také záznam videa

V nabité cenové kategorii okolo 8 tisíc korun na náš trh relativně nedávno dorazila dvojice Xiaomi 11 Lite NE 5G a Honor 50 Lite (jenž je momentálně nabízen se slevou zhruba 1,5 tisíce korun). Oba smartphony disponují 64Mpx snímačem s PDAF ostřením (avšak bez stabilizace) i 8Mpx ultraširokoúhlým objektivem (bez automatického focusu). Xiaomi má navíc 5Mpx tele/makro senzor, zatímco Honor spoléhá na dvojici 2Mpx snímačů. Rozhodli jsme se proto otestovat, jak telefony fotí hned v několika různých scénářích: během dne, v šeru, v interiéru, ale také porovnat kvalitu makro snímků, selfie či videa.

První snímek u všech fotografií v tomto článku (posuvník úplně vpravo) patří Xiaomi 11 Lite NE, druhý pak Honoru 50 Lite (posuvník umístěn vlevo).

Testovací snímky včetně videa byly pořízeny ve stejnou chvíli s automatickým nastavením. Fotografie si můžete prohlédnout v plné kvalitě rovněž v galerii níže (pro přiblížení stačí kliknout na ikonku lupy). Do komentářů nám nezapomeňte napsat, který ze srovnávaných smartphonů podle vás fotí lépe.

Honor 50 Lite

Honor 50 Lite 1080p 30 FPS

Xiaomi 11 Lite NE 5G

Xiaomi 11 Lite NE 5G 1080p 30 FPS

Diskuze ke článku
Marhule Humule
Marhule Humule
To že Honor 50 lite nefotí nijak úchvatně jsem věděl. Od Xiaomi 11 lite NE jsem ale teda čekal mnohem víc. Večerní snímky nepoužitelný, venkovní maj hodně velkej zozptyl v barevnym podání a ten snímek hnědý masky má bejt jako co? To je jako by to někdo fotil Nokií 230 podle kvality...
Jan Sztacho
Jan Sztacho
Xiaomi 11 lite NE - opravdu ne (hlavně v noci) - takhle fotí běžně telefony za 1/2 peněz. Honor hlavně v noci lepší, ale hodně ujíždí na "sněhu". Vzhledem k rozdílu 1500,- Kč v pořizovací ceně je jasný vítěz Honor (pouze v tomto porovnání).
Ben Ben
Ben Ben
No ona fotaky sou celkem hruza. Honor ma lepsi fotky v noci. Ale stejne sou nepouzitelne. Natoz aby to obhajilo zbytek ubohe vybavy.
Xiaomi celkem nemile prekvapilo. Ale co sem videl jine testy tak fotilo obstojne za 8k.
To je asi lepsi vzit Redmi Note 10 Pro...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze