Fotí lépe iPhone 12, nebo Huawei Mate 40 Pro? Posuďte sami v našem slepém testu

Fotí lépe iPhone 12, nebo Huawei Mate 40 Pro? Posuďte sami v našem slepém testu
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • U obou telefonů jsme porovnávali hlavní snímač a ultraširokoúhlý objektiv
  • Testovací snímky byly pořízeny ve stejnou chvíli s automatickým nastavením

Nový Huawei Mate 40 Pro se pouhých pár dní po oficiálním představení dokázal vyšvihnout na první místo v žebříčku DxOMark, kde byl pochválen za působivý dynamický rozsah i ostré a barevně věrné snímky ve všech světelných podmínkách.

Díky působivým fotoschopnostem jsme se rozhodli jej porovnat s novým iPhonem 12, u něhož se rovněž očekává velmi vysoké hodnocení. Níže si můžete prohlédnout denní snímky pořízené hlavním a ultraširokoúhlým fotoaparátem. Pod sérií fotografií se dozvíte, které snímky byly vyfoceny kterým telefonem. Dokážete správně odhadnout zařízení, kterým byly snímky vyfoceny?

První snímek u všech fotografií v tomto článku (posuvník úplně vpravo) patří iPhonu 12, druhý pak Huawei Mate 40 Pro (posuvník umístěn vlevo).

Ukázkové snímky v původním rozlišení

Testovací snímky byly pořízeny ve stejnou chvíli s automatickým nastavením. U ultraširokoúhlého objektivu na sebe snímky nenavazují kvůli výrazně odlišné ohniskové vzdálenosti. Fotografie si můžete prohlédnout v plné kvalitě rovněž v galerii níže (pro přiblížení stačí kliknout na ikonku lupy).

iPhone 12
Huawei Mate 40 Pro
Diskuze ke článku
Market M
Market M
Proč sem nedáte nějaké fotky tzv. "challenging situations", kde se ukáže kvalita senzoru, zpracování HDR, pleťovka v náročných světelných podmínkách... k tomu není potřeba ani slunečné počasí (které Vám očividně nepřálo)... stačí přemýšlet (fotky z málo osvětleného interiéru přecházející do prosvětlené části nebo foto typu "černoch v tunelu"), u Vašich cvaků se nepozná skoro nic a podobně by to zvládl číňan za 3 litry.
M. T.
M. T.
Za mne je o něco lepší Huawei.
Fotky se zdají být subjektivně ostřejší a mají lepší dynamický rozsah.
Titul nejlepší fotomobil světa získal Huawei oprávněně.👍🏻
P.S. V rámci objektivity - ani IP nefotí špatně a za fotky se jejich majitel stydět nemusí .....ale prostě vítěz může být jen jeden.
lukas prikryl
lukas prikryl
Lehce poznáme, Hujahej o parník lepší. Už je známo, že Jabka dělají světlejší a colorovanější fotky než minulá generace (což má "zkrášlit" skutečnost, ale ta kvalita tam celkově není). Hujahej daleko konzistentnější než dříve.
Michael Nae
Michael Nae
Na to jak apple iphone12 propagoval jak super fotí tak těžká bída. Přepaly, divné nepřirozené barvy, v tmavých místech černá placka místo kresby... Mate40 ho na plné čáře přejel.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze