Nový král na scéně. DxOMark opanoval Huawei Mate 40 Pro

5
Nový král na scéně. DxOMark opanoval Huawei Mate 40 Pro
Fotografie: Ioannis Papdopoulos, mobilenet.cz
  • Na první místě novinka střídá Xiaomi Mi 10 Ultra
  • Mate 40 Pro kraluje v žebříčku hlavních fotoaparátů i focení selfies

Žebříček DxOMark jistě nelze brát zcela jako bernou minci, nicméně minimálně přibližný obrázek o tom, jak nové telefony fotí, poskytnout dokáže. Po včerejším představení řady Mate 40 došlo ke změnám na prvních místech v nejvíce sledovaných žebříčcích. V kvalitě fotografií z hlavních fotoaparátů bylo z první příčky sesazeno Xiaomi Mi 10 Ultra se 133 body. Huawei Mate 40 Pro totiž získal celkem 136 bodů, což je samozřejmě nový rekord.

Redaktorům se na novince nejvíce zamlouvá opravdu velmi působivý dynamický rozsah, který vytváří detailní, ostré a barevně věrné snímky ve všech světelných podmínkách. Netřeba dodávat, že novinka bude velmi vhodná pro fotografování v noci či celkově za zhoršených světelných podmínek. Kladného hodnocení se dostalo také ultraširokoúhlému fotoaparátu, ačkoliv má ve srovnání s konkurencí užší záběr. Periskopový objektiv podává vyvážené výkony, avšak skokové přiblížení většinou potrápí automatické ostření. Špičkově si Mate 40 Pro poradí s bokeh efektem, který je přirovnáván k digitálním zrcadlovkám.

Na první místo vystoupal Mate 40 Pro i v žebříčku selfie fotoaparátů, ze kterého sesadil svého stájového kolegu P40 Pro. DxOMark si všímá, že i čelní kamerka vyčnívá dynamickým rozsahem, což v praxi znamená nejen kvalitní selfies za šera, ale i v případě protisvětla.

Fotoaparáty samozřejmě velmi důkladně otestujeme i my, neboť zbrusu nový Mate 40 Pro již testujeme. Představili jsme vám ho v prvních dojmech a můžete se těšit na další obsah.

Huawei Mate 40 Pro

Rozměry162,9 × 75,5 × 9,1 mm, 212 g
DisplejAMOLED, 6,67" (2 772 × 1 344 px)
Fotoaparát50 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ProcesorHuawei Kirin 9000, 1×3,13 GHz + 3×2,54 GHz + 4×2,05 GHz
PaměťRAM: 8 GB, úložiště: 256 GB, nanoSD
Akumulátor4 400 mAh
Diskuze ke článku
Janek Fanek
Janek Fanek
Jen malý doplněk: DxOMark má svoji vlastní metodu vyhodnocení vlastností mobilu, stejně tak má vlastní vyhodnocení i konkurent Notebookcheck a jsou i další . Dlouhodobým sledováním jsem zjistil, že výsledky jsou podobné. Nevidím žádný důvod, proč by výsledky DxOMark nebyly relevantní. Rád se nechám poučit o opaku.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze