Flipboard, Vine a další aplikace nově i pro Windows Phone

4

Společně s představením Nokie Lumia 1020 oznámila Nokia a Microsoft několik zajímavých aplikací, které brzy obohatí buď všechny telefony s Windows Phone 8, nebo které si budou moci nainstalovat jen majitelé Nokií Lumia. Mezi zvučnými jmény nechybí populární Flipboard nebo nový počin Vine. Kdy se jich dočkáme?

Hipstamatic, Path, Vyclone, SNAPCAM, Panagraph, Yelp, CNN a Foursquare – to je jen několik z mnoha vývojářů, kteří připravují unikátní aplikace pro právě představenou Nokii Lumia 1020 (podrobné preview zde) a využívající speciálního SDK pro využití fotografických funkcí. Navíc byl oznámen také příchod populárního osobního časopisu Flipboard na platformu Windows Phone. Uživatelé telefonů s touto platformou se brzy dočkají i nové aplikace pro sociální síť Vine.

Nokia Lumia 1020 - oficiální fotografie

Podrpora pro vývojáře

Nokia Imaging SDK (Software Development Kit) byl vytvořen na stejné technologii, kterou Nokia využívá pro své vlastní aplikace pro zpracování obrazu včetně aplikací Smart Camera a Creative Studio. SDK dodá vývojářům flexibilitu při vytváření pokročilých aplikací pro zpracování obrazu. Ať už jde o aplikování či vytváření filtrů anebo přidávání efektů a obrazových nastavení u fotografií, vývojáři mohou lidem nabídnout funkce pro okamžité přizpůsobení jejich fotografií i opětovné prožití zachyceného okamžiku několika různými způsoby.

Nokia logo

SDK je už nyní dostupná na developer.nokia.com a přichází s více než 50 efekty, filtry a rozšířeními. S touto SDK mohou vývojáři s využitím technologie Nokia Random Access JPEG, která jim umožňuje efektivně manipulovat s obrazovými daty, dostat ze svých obrázků ještě víc a dosáhnout tak lepších výsledků. Vývojáři se také mohou zaměřit na rychlou a plynulou tvorbu aplikací, protože sama SDK se umí postarat o celou řadu úloh v oblasti zpracování obrazu a efektů.

Společnost Nokia také spustila na adrese developer.nokia.com/futurecapture soutěž Nokia Future/Capture, která má podpořit vývojáře při vývoji aplikací a nástrojů pro Nokii Lumia 1020.

Flipboard

V průběhu letošního roku bude Flipboard uvádět na trh novou verzi svého osobního časopisu navrženou a vyvinutou přímo (a pouze) pro chytré telefony Nokia Lumia. S aplikací Flipboard pro Windows Phone budou moci čtenáři získat jednotné místo pro přístup ke zprávám a aktualitám z oblastí, které je zajímají, a budou moci objevovat a sdílet časopisy doslova na jakékoliv téma. Stojí za to připomenout, že dosud byl Flipboard dostupný jen na iOS a Androidu, brzy se k nim ale přidají uživatelé Nokií Lumia, kterou si budou moci aplikaci stáhnout z Nokia Collection z Windows Phone Store.

Více o aplikaci Flipboard naleznete v našem dřívějším článku

Takto vypadá Flipboard pro Android a iOS

Hipstamatic Oggl PRO

Aplikace Hipstamatic Oggl PRO byla připravena specificky pro model Nokia Lumia 1020. Nabízí nové uživatelské rozhraní lišící se od původní aplikace Oggl. Hipstamatic Oggl PRO také exkluzivně nabízí možnost manuálního ostření a expozice, posun výřezu snímku a využití funkce dual capture i automatického nastavení úrovní, které inspirují ke kreativnímu přístupu a vyprávění příběhů prostřednictvím fotografií. Hipstamatic Oggl PRO je také vybaven původními funkcemi Oggl pro fotografování a organizaci fotografií, díky čemuž mohou uživatelé snadno pořizovat a editovat fotografie, sdílet je na sociálních sítích jako Instagram (ano, oficiálně Instagram), Facebook, Twitter, Flickr a Tumblr a být v kontaktu s některými z nejlepších fotografů z celého světa.

Path

Path, je osobní sítí, která právě nyní přichází na platformu Windows Phone. Path nabídne více než 50 bezplatných a prémiových filtrů a efektů spolu s vysokým rozlišením a rozsáhlými možnostmi zoomování, které uživatelům umožňují zachytit a sdílet jak své osobní okamžiky, tak i každodenní umění. Uživatelé aplikace Path mohou také sdílet svoji polohu, jakou hudbu rádi poslouchají anebo na jaké filmy se dívají. Mohou vyjádřit i své myšlenky a prožitky, posílat soukromé zprávy a sdílet své emoce bez použití slov, a to prostřednictvím zábavných nálepek z Path store.

Vyclone

Vyclone je sociální videoplatforma, kde uživatelé Nokia Lumia 1020 mohou snadno vytvářet, synchronizovat, editovat a kombinovat více pohledů na sdílený okamžik. Vyclone v reálném čase kombinuje stopáž zachycenou více uživateli do jediného společného elegantního videa zachyceného z různých úhlů.

SNAPCAM

SNAPCAM, která bude exkluzivně uvedena na platformě Windows Phone, je fotoaplikace, která pomáhá vytvářet fotopříběhy z důležitých událostí ve vašem životě, sdílet fotoalba s přáteli a následně během několika málo kliknutí vytvářet z vašich vzpomínek plnobarevné fotografické produkty, které si můžete nechat zaslat domů a užívat si je již napořád.

Panagraph.it

Panagraph, exkluzivní fotoaplikace vytvořená pro telefony Nokia, využívá multidotykových gest k vytvoření fotomozaik, kde i samostatný snímek získá vzhled několika složených záběrů. Ať už budete své fotografie sdílet na sociálních sítích anebo z nich budete vytvářet velkoformátové tisky, tato aplikace vytváří fotografie, které lépe vystihují zachycený okamžik.

Yelp

Aplikace pro lokální vyhledávání Yelp přináší uživatelům Nokie Lumia 1020 funkci rozšířené reality umožňující zobrazení recenzí a „hvězdičkového“ hodnocení skrze fotoaparát telefonu. Uživatelé mohou pořizovat a sdílet fotografie ve vysokém rozlišení, zobrazovat zakoupené nabídky Yelp s aplikací Peněženka, využívat hlasové nebo textové vyhledávání a využívat meziaplikační integraci s HERE Mapami – to vše bez nutnosti opuštění aplikace Yelp.

CNN

Známý zpravodajský kanál CNN optimalizuje aplikace CNN pro Windows Phone 8 a telefon Nokia Lumia 1020. CNN s využitím Nokia Imaging SDK přidalo ke stávajícím funkcím jako je robustní zpravodajská základna, obrázky, video, panoramatické rozhraní a přímý přístup k iReport.

Foursquare

S využitím nové Nokia Lumia 1020 budou nyní moci uživatelé Foursquare pořizovat fotografie ve vysokém rozlišení a aplikovat na ně jeden z více než 50 nových fotografických filtrů kdykoliv provedou check-in. Tyto rozšířené fotografické funkce jsou doplňkem nástrojů, které Foursquare nabízí pro sdílení a zaznamenávání zážitků z reálného světa. Spolu s informacemi o firmách jako jsou telefonní čísla, adresy a otevírací doba, pomůže přidání kvalitních fotografií ke stávajícím informacím o provozovnách na Foursquare uživatelům vyhledávat skvělá místa v jejich okolí, ať už doma, nebo na cestách.

Vine

Vine lze v krátkosti definovat jako Twitter pro videa. Jedná se o sociální síť od tvůrců Twitteru, kde si na svou "zeď" můžete věšet krátká, otagovaná (maximálně 6 sekund dlouhá) videa ve tvaru čtverce. Videa lze také následně sdílet i na další sociální sítě. Vine pro Windows Phone by měl být k dispozici v blízké době a doplní tak verze pro Android a iOS, které jsou již dostupné.

TIP: Aplikaci Vine jsme nedávno vyzkoušeli ve verzi pro Android

Takto vypadá Vine pro Android
Diskuze ke článku
terenc
super že se rozjeli akorát by mohli udělat i něco užitečnějšího než jen kurvítka fotek na deset způsobů
Yegor
Ani jsem to nedočetl. Louskat ty hrubky a překlepy je nad mé síly.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze