Instagraph: z Windows Phone na Instagram, ale ne zdarma

2

Datum uvedení oficiálního Instagramu pro Windows Phone je stále neznámé. Jedinou možností je zatím používat jiné konkurenční aplikace nebo vyzkoušet Instagraph, který zpřístupňuje Instagram pro Windows Phone díky speciálnímu "hacku".

Aplikace Instagraph, která využívá "hacku", jenž umožní uživatelům Windows Phone publikovat fotky na Instagramu, by se již brzy měla objevit na Windows Phone Store. Pravděpodobně už byla schválená, ale autoři ještě stále s uveřejněním vyčkávají. Momentálně probíhají zátěžové testy, které mají ověřit, že se infrastruktura, která využívá onoho "hacku" nezhroutí pod náporem uživatelů.

"Hack" funguje na principu emulace Android telefonu, který následně komunikuje s oficiální službou Instagramu. Vše běží na cloudové službě Azure, se kterou následně komunikuje Windows Phone aplikace. Provoz tohoto Azure cloudu není zdarma, to je důvod, proč ani aplikace Instagraph nebude zdarma.

Nevýhodou tohoto řešení je možnost žaloby od Facebooku, který Instagram přibližně rok vlastní. Určitě se mu nebude líbit, že někdo cizí se snaží na Instagramu "parazitovat" a vydělat peníze. Autoři sice tvrdí, že není možné jejich "hack" blokovat, nicméně by patrně došlo alespoň ke stažení aplikace z Windows Phone Store.

Vyzkoušíte Instagraph, až bude na Windows Phone Store dostupný nebo si počkáte na oficiální Instagram, který bude zdarma?

Zdroje: wmpoweruser.com