Vine: aplikace pro sdílení videa je nyní dostupná i pro Android

Preferujete spíše vytváření krátkých videí nežli psaní textových příspěvků či posílání obrázků na sociální sítě? Potom vás jistě zaujme aplikace Vine, která se konečně objevila i pro Android. Pochází od vývojářů Twitteru, což jí může zaručit slušný úspěch.

Vine je poměrně nová aplikace či sociální síť od tvůrců Twitteru, která je zaměřená pouze na sdílení videoklipů. Nejedná se ale o dlouhá videa, jaká můžete dát například na Youtube, ve Vine jsou videa omezena maximálně 6 vteřinami. Ke každému z nich můžete připojit komentář, lze zapnout i automatické odeslání příspěvku s videem i na Twitter. Ostatní uživatelé mohou váš příspěvek s videem označovat jako oblíbený a komentovat ho.

Pro iOS je aplikace Vine dostupná už delší dobu, včera se na Google Play objevila i verze pro Android. Stejně jako pro iOS je samozřejmě zdarma, proto ji stahujte a zkoušejte, do komentářů pod článkem nám můžete napsat jak se vám líbí, případně i vaši přezdívku, kterou ve Vine používáte.

Vzhled aplikace se samotnému Twitteru blíží. Vine je rozdělena do čtyř záložek (Feed, Activity, Explore, Profile), mezi kterými se přepínáte buď dotykem na záložku nebo pohybovým gestem zleva - doprava / zprava - doleva. Zajímavě a originálně je vyřešena možnost tvorby videa, jehož obrazovka nemá žádné tlačítko na nahrávání ani jiné ovládací prvky. Nahrávání videa probíhá jednoduše jen kdy držíte prst na displeji. Můžete toho využít a případně vytvářet zajímavé efekty s pohybem na scéně.

Myslíte si, že má podobná sociální síť budoucnost? V minulosti už jsme se s několika podobnými aplikacemi setkali, ale masového rozšíření se nedočkala žádná. Podaří se to Vine?

Stáhnout Vine

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze