Finální verze Androidu O je již blízko

11
Finální verze Androidu O je již blízko
  • Google uvolnil Release candidat Android O
  • Čtvrtá beta verze je poslední
  • Vydání finálního Androidu O se čeká na konci léta

Developer Preview 4 nového Androidu O, které nyní Google uvolnil, je poslední betou před finální verzí, která by měla přijít na konci léta. Obsahuje již finální chování systému, poslední opravy a optimalizace a také poslední verze API (API level 26), které přišly v Developer Preview 3.

Přestože je nový Android již téměř zralý k vypuštění, stále ho obestírá jedno velké tajemství. Jak se bude jmenovat? Google si se zvědavými uživateli hraje a napíná jejich nervy k prasknutí drobnými žertíky. Například, když opakovaně poklepete na verzi Androidu v nastavení systému, objeví se vám obrázek chobotnice (angl. Octopus).

Android O easter egg Octopus

Neznamená to, že by se nový Android 8 bude nazývat zrovna Octopus. Google tradičně pojmenovává své hlavní verze Androidu po sladkostech. Zatím tak vydal Cupcake, Donut, Eclair, Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich, Jelly Bean, KitKat, Lollipop, Marshmallow a Nougat. Až čas ukáže, které pochutině začínající na písmeno O dá Google tentokrát přednost.

Android O – developer preview

Zdroje: android-developers.googleblog.com, pocket-lint.com

Diskuze ke článku
Petas
Tak to je super. Jen skoda, ze se zase dostane jen na 5% mobilu a z toho na 4,9% az nekdy pristi rok, coz je asi pul roku po uvedeni finalni verze. Ostuda
Dan
Je to jen horší a horší, zlatý kitkat nebo lízátko

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze