Facelift pro Peugeot 208 a model Partner přinesl CarPlay i Android Auto

Faceliftem prošel Peugeot 208 a model Partner. Novinek je zde mnoho, ale ta nejzásadnější je, že oba zmíněné modely budou nabízet systém CarPlay, který bude dostupný na našem trhu již letos. A nezapomnělo se ani na Android Auto.

Tento týden proběhla tisková konference automobilky Peugeot, na které se představila dvojice nově faceliftovaných modelů. Jedná se o praktičtěji zaměřený model Partner a nejpopulárnější vůz z celého repertoáru automobilky – Peugeot 208.

Apple CarPlay – první pohled z CES 2015

Obě zmíněné novinky dostanou do své nabídky systém CarPlay. Menší z dvojice bude systém nabízet ihned, a to ve výbavě Active, kde příplatek bude činit 5 000 Kč. Ve vyšší výbavě Allure bude systém CarPlay montován sériově. Ochuzen nebude ani větší sourozenec Peugeot Partner. I ten bude systém CarPlay nabízet, ale dočká se ho až koncem letošního roku. Prozatím nejsou známé ani úrovně výbavy, ve kterých bude dostupný. Počítá se zde i se systémem Android Auto, kterého bychom se v nabídce měli dočkat též koncem letošního roku.

Peugeot 208 - CarPlay

Dále novinka dostala výraznější přední masku, zadní LED světlomety s 3D efektem nebo strukturovanou barvu, na kterou má francouzská automobilka patent. Jedná se o speciální barvu, která by měla lépe snášet případné škrábance. Její cena je totožná s cenou perleťových laků a nemusíte se bát ani navštívit auto myčku.

Zdroje: Tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze