Facebook zvýšil tržby o 59 %, má 1,65 miliardy aktivních uživatelů

2

Také Facebook odhalil svoje čtvrtletní výsledky a nutno podotknout, že tak příjemné zprávy možná nečekal ani on. Zisk překonal 2 miliardy dolarů, což je o půl miliardy více než v předchozím čtvrtletí. Tržby za druhé čtvrtletí dosáhly 6,4 miliard dolarů. Překvapující je i počet uživatelů, měsíčně jich je aktivních více než 1,7 miliardy.

Kde začít? Ve druhém čtvrtletí se Facebooku zkrátka dařilo, a to na všech frontách. Ukazatel čistého zisku to jen dokazuje. Aktuálně se společnost může radovat z čistého zisku 2,055 miliard dolarů, ve stejném období v předcházejícím roce byl čistý zisk přitom „jen“ 719 milionů dolarů. Oproti předcházejícímu čtvrtletí si Facebook v čistém zisku pomohl také, tehdy činil čistý zisk zhruba 1,5 miliardy dolarů. Nejvíce Facebook živí reklama, 84 % příjmů z reklamy zastřešuje aplikace pro mobilní telefony a tablety.

Nepřehlédněte:

Facebook logo 720px

Radost mají také ti, co věřili Facebooku na burze. Aktuálně jsou totiž akcie nejvýše za celou historii, zhodnocení se blíží 2,5násobku původní hodnoty. Facebook nezklamal ani výší celkových tržeb, ty meziročně stouply o 2,4 miliardy na aktuálních 6,44 miliardy dolarů.

Aktivně denně využívá Facebook 1,13 miliardy uživatelů, měsíčně se pak tento počet zvedá na 1,65 miliardy lidí. Zajímavý je také pohled na další sociální sítě, které Facebook vlastní. WhatsApp měsíčně používá miliarda uživatelů, stejně tak je tomu i u Messengeru, který rovněž zastřešuje miliardu aktivních uživatelů měsíčně. Instagram je zhruba na poloviční hodnotě, měsíčně se o něj zajímá půl miliardy uživatelů. Celkově se tedy Facebooku daří udržet poptávku na všech frontách, vyšší zisky a vyšší počet aktivních uživatelů jsou toho jen důkazem.

Stáhnout Facebook

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: investor.fb.com

Diskuze ke článku
Standa
Jo to jsme všichni potřebovali nutně vědět .... Ještě že já od nich nepoužívám nic. Přál bych si jen toaletní papír s potiskem Zuckerberga na každým útržku ... :-D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze