Facebook spustil svůj Messenger také ve webovém rozhraní

3

Facebook nadále rozšiřuje možnosti své aplikace Messenger. Aktuálně se ji rozhodl vyhranit samostatnou webovou stránku, kde se tudíž bude soustředit výhradně pouze komunikace.

V minulém roce došlo k oddělení zpráv z aplikace Facebook do aplikace Messenger. Letos se Facebook zaměřil na webové rozhraní. Ve včerejších večerních hodinách spustil stránku messenger.com, na které budou mít uživatelé přístup pouze k chatování. Mohlo by to přinést více pohodlí, neboť při komunikaci nebudete muset sledovat dění na vaší zdi.

Facebook Messenger

Prozatím je stránka údajně oficiálně dostupná pouze anglickým uživatelům, nám se podařilo přihlásit i s českými účty po zadání messenger.com/login. Nabídka služeb Messengeru je ve webovém rozhraní podobná té, na jakou jste případně zvyklí z mobilních aplikací. Můžete tedy uskutečnit audio či video hovor, posílat samolepky či fotky. Prozatím chybí jen možnost přímého pořízení snímky skrze webovou kameru. Praktická je možnost nastavit si vyskakovací okna a nepřijdete tak o zprávu ani ve chvíli, kdy máte například vypnutý zvuk. I nadále samozřejmě zůstává možnost přístupu ke zprávám skrze klasický Facebook.

Stáhnout Facebook Messenger

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store

Zdroje: techcrunch.com

Diskuze ke článku
Michal
Rozdělení do dvou mobilních aplikací jsem po čase pochopil a zdá se mi to i pohodlnější. Ale na PC mi vážně chybí smysl. Funguje to bezvadně. Příspěvky si pročtu, případně na ně odpovím. Mezitím v klidu odepíšu na zprávy. Snad to nechají být. Kdyby raději zapracovali na úspoře baterie. Mobilní aplikace Messengeru je žalostná...
Jakub
"Prozatím je stránka údajně dostupná pouze anglickým uživatelům..." Normálně mi to funguje, je to sice kombinace angličtiny a češtiny, ale funguje to :) Stačí prostě normálně přejít na www.messenger.com/login ;)
Kensi Deeks Blye
Kensi Deeks Blye
To ještě někdo používá facebook? Zrušit a bylo by to

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze