Facebook si hraje s ohněm. Přepisoval hlasové zprávy svých uživatelů

7
Facebook si hraje s ohněm. Přepisoval hlasové zprávy svých uživatelů
Fotografie: Facebook
  • Údajně tak činil, aby zjistil správnou funkčnost
  • Nyní však již k přepisům nedochází

Sociální sítě jsou světem veřejným a mělo by se k nim tak přistupovat. I když můžeme být tisíckrát přesvědčeni o jejich naprostém bezpečí, není snad půl roku klid od toho, aby se na nějakou síť neprovalil menší či větší skandál. Velmi často slyšíme o Facebooku, což s ohledem na jeho velikost není překvapením. Nejnovější problém odhalil bloomberg.com, který uvedl, že si Facebook platil stovky externích spolupracovníků za účelem přepisu hlasových zpráv v Messengeru.

Někteří smluvní zaměstnanci uvedli, že konverzace skutečně slyší, občas i samozřejmě s vulgární tématikou. Bohužel však neznají důvod, proč Facebook přepisy potřebuje. Pravým důvodem, proč Facebook hlasové zprávy přepisoval, mělo být zdokonalení a ověření procesu rozpoznávání hlasu. Facebook své počínání netajil a potvrdil jej. Dodal však, že kontrola hlasových zpráv byla před více než týdnem ukončena a stejně jako například Apple a Google již neshromažďuje hlasové zprávy uživatelů. Pakliže hlasové zprávy nepoužíváte, Facebook k vašemu hlasu nemá přístup. Společnost uvedla, že přístup má pouze v momentě, kdy aplikaci uživatel dá povolení a stiskne nahrávání zvuku, tedy ikonku mikrofonu v aplikaci Messenger.

Stáhnout Facebook

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
Pavel_S
Až zase někdo bude vykřikovat, jak nás Čína špehuje....
Tohle je nejvyšší možné porušení "listovního" tajemství / odposlouchávání "telefonních" hovorů.
Víc už to nejde!
Blue Sun
Blue Sun
Jo, ukončil... To jim máme věřit? :-D
Harlo
Facebook je kurva, do ktorej som nikdy nevstupil a od prvej chvile som toto a podobne predpovedal. Neni to vsak len facebook, aj googl ale facebook ma toho najviac!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze