Facebook představil vlastní zpravodajskou čtečku Paper

3

Dřívější spekulace se potvrdily a Facebook dnes oficiální představil svou vlastní zpravodajskou čtečku, kterou nazval Paper. Vypadá a funguje podobně jako například známý Flipboard a kombinuje různé zpravodajské kanály a nabídne pohodlné ovládání pomocí dotyků i gest.

Facebook Paper

Facebook dnes oficiálně ukázal svou čtečku zvanou Paper, která může být konkurentem pro zavedený Flipboard a další aplikace podobného ražení. Paper vše zobrazuje formou jakýchsi příběhů, mezi kterými můžete snadno listovat. Pospolu vidíte aktuální zprávy ze zpravodajských serverů, ale také příspěvky vašich přátel na Facebooku. Světové dění můžete přes Facebook rovnou komentovat či jen opatřit likem. Vše si samozřejmě můžete upravit a případně přidávat vlastní kanály, které vás zajímají.

Velký důraz je kladen na ovládání aplikace. Pomocí lehkých pohybů jedním prstem si můžete příspěvek zvětšit, případně přejít na další. Nakláněním telefonu si snadno můžete prohlížet panoramatické snímky ve vysokém rozlišení. Podporován je také režim celého displeje, který nachází využití při přehrávání videa. Hodí se také štítkování článků, které pomáhá rozpoznat důležité příspěvky od těch méně důležitých. Snadno lze přidávat také vlastní příspěvky, u kterých před odesláním vidíte přesná náhled, jak jej následně uvidí vaši přátelé využívající rovněž službu Paper.

Facebook Paper je první aplikací, kterou má na svědomí Facebook Creative Labs a údajně se chystají další. Aplikace nenahrazuje současné aplikace Facebooku, je pouze dalším zajímavým kanálem, jakým lze přijímat informace z více zdrojů na jednom místě. Paper bude dostupný od 3. února, tedy hned v pondělí, v AppStore pro telefony Apple iPhone. Prozatím není známo, kdy se přidá verze pro iPad, Android nebo Windows či Windows Phone.

Zdroje: fonearena.com, tech.firstpost.com

Diskuze ke článku
Grom51
Taková vykrádačka Metro aplikace ve win 8.1 "people" či "lidé" chcete-li
lkd
Fajn takze to mame nasledovne Fb app ktora je pomala a cita snad vsetko v tlefone ... koli chatu FB si musite este k tej Fb app doinstalovat messenger ktory vam len zbytocne zabera pamat atd.. a o chvilu budete potrebovat dalsiu app aby ste si vedeli pozriet status (tam to smeruje) takze koli tomu aby ste pouzivali jednu sluzbu ktora na PC funguje na jednom mieste budete musiet mat v telefone 10 aplikacii... toto dava logiku ?
Este ze som odinstaloval FB s telefonu ked mi ponukol last update a chcel citat moje MMS a SMS... Pristupujem na FB cez web rozhranie a podobne debiliny nemusim riesit.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze