Facebook nás má v hrsti. Pokaždé se vrátíme, ukázal pokus

23

Jednoznačně největší sociální sítí na světě je Facebook. Denně se k němu připojuje téměř každý a je otázka, zda bychom bez něj ještě dokázali fungovat. Vývojáři Facebooku se rozhodli, že si otestují loajalitu svých uživatelů na mobilní aplikaci pro Android. Výsledky asi nikoho nepřekvapí.

Facebook

Před několika lety se lidé stojící za Facebookem rozhodli, že si otestují loajalitu a především trpělivost svých uživatelů. Náhodným uživatelům totiž „shazovali“ mobilní aplikaci pro operační systém Android, a to vždy na nějaký omezený čas. Účelem tohoto testu bylo zjistit, kdy uživatelům s nefungující aplikací dojde trpělivost a již se k Facebooku nevrátí. Pokus však ukázal, že si vývojáři mohou s aplikací dělat co chtějí, takřka všichni uživatelé se k aplikaci vrátili zpět, jakmile začala opět fungovat.

Simulovaný výpadek se vždy týkal pouze aplikace a uživatelé měli stále možnost přistoupit k Facebooku skrze webové rozhraní, byť tím klesá pohodlí pro konzumaci obsahu a ovládání. Samotný pokus měl samozřejmě svůj počáteční důvod. Facebook potřeboval zjistit, jak by uživatelé reagovali, kdyby aplikace zmizela z obchodu Google Play, což teoreticky hrozí v rámci konkurenčního boje mezi Googlem a Facebookem. Pokus patrně proběhl pouze jednou a v krátkém časovém horizontu. Zda se něco takového může opakovat je nejisté, neboť se zástupci Facebooku odmítli k tomuto tématu vyjádřit.

Stáhnout Facebook

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: theverge.com

Diskuze ke článku
Doug
Zrušil jsem účet před asi 9 měsíci a nemám potřebu se k nim vracet. Pochopil jsem na čem to stojí a hlavně dlouhým pozorováním lidí v okolí i vlastních děti přišel na to, že Facebook dělá s lidí totální blbce a to především s mladší generace. Nejen že ztrácí v normální komunikaci s lidmy a světem, ale žijí v představě že den začíná a končí na síti. Kdyby tam neměli přístup, tak den v podstatě nepřežijí. Kdo pro ně není na síti tak jako by nebyl vůbec. Je pro ně podivín s kterým nemá smysl komunikovat a vlastně ani neví jak bez Facebooku. A pro Facebook jsou všichni jen položka 3,99$. Jsou to aroganti kteří si myslí, že na ně nikdo nemá a nutí se do soukromí všech současně s nucením používání aplikací od nich ve smyslu nic lepšího nenajdeš tak se s tím smiř. Každý kdo má pocit že bez nich nepřežije by se měl léčit.
Jirka T.
Co kdyby psala redakce smysluplné články a ne tyhle kraviny kterou někde Ctrl c Ctrl v opíšou z jiných webových stránek s mobilní tématikou. Měli by jste se nad sebou zamyslet a psát něco zajímavého, lišit se od konkurence, tohle je článek vyloženě o ho.... Reklama na fb
Antonin Pepik
Fuck off facebook
kleinak
A do toho denně napsán něco o Apple, ať je to cokoliv.
A pokaždé hanit WP.
A psát článek kde začíná slovy, ASi, Možná, Kdyby, Snad, atd. redaktoři jsou opravdu pracanti.
A na víc, do poloviny článku Reklamy,reklamy,reklamy, ale kdyby byli o něčem důležitém pro život, ale to jsou jen Online hry, které mě rozhodně nezajímají.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze