Facebook chystá vlastní chytré hodinky. Zaujmout mají nízkou cenou i výbavou

Facebook chystá vlastní chytré hodinky. Zaujmout mají nízkou cenou i výbavou
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Facebook má hodinky prodávat s velmi nízkým (možná i nulovým) ziskem
  • Hodinky mají být neustále připojené k internetu
  • Chybět nebude ani funkce monitorování zdravotního stavu

Facebook se kromě investic do virtuální reality a videokomunikátorů rozhodl zkusit své štěstí také v oblasti chytrých hodinek. Server theinformation.com obdržel zprávu o tom, že Facebook připravuje chytré hodinky, které mají disponovat neustálým propojením k mobilní sítí (možná tedy již výrobcem integrovanou SIM) a také předinstalovanými chatovacími aplikacemi, jako je Messenger nebo WhatsApp.


Samozřejmě nebude scházet ani technologie pro monitorování zdravotního stavu a možnost následného sdílení s přáteli či dokonce trenéry v případě sportovních aktivit. Hodinky by podle všeho měly využívat operační systém Android od Googlu. Neméně zajímavá by měla být také prodejní cena, která má být velmi příznivá. Facebook chce hodinky evidentně prodávat s velmi nízkým (možná i nulovým) ziskem a těžit z dat uživatelů a širokých možností zobrazování reklam. Hodinky tak budou pochopitelně zajímavé pouze pro ty, kteří nemají problém s tím, jak Facebook nakládá s daty a soukromím svých uživatelů.

V neposlední řadě budou mít „Facebook Watch“ rovněž těžkou výchozí pozici na trhu, kterému absolutně dominují Apple Watch, jež slaví více než sto milionů aktivních uživatelů. Na trhu se navíc nachází rovněž etablovaní výrobci hodinek určených pro smartphony s operačním systémem Android.

Stáhnout Facebook

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze