Exynosy 9810 by měly být budoucí vrcholné procesory od Samsungu

8

Jihokorejský Samsung patří mezi hrstku výrobců mobilních telefonů, kteří současně produkují i vlastní procesory. V letošním roce bychom se měli dočkat zcela nové řady 9, která by mohla být nasazena v modelech řady Galaxy S8.

Samsung Exynos 9

S procesory Exynos se setkáváme již dlouhá léta. Pravidelně je nasazuje jihokorejský Samsung do svých modelů, a to včetně vlajkových lodí. Například současná řada Galaxy S7 využívá služeb Exynosu 8890. Nicméně čas běží a Samsung nespí. V přípravě je nová, již 9. generace Exynosu. Ta by dle nejnovějších informací měla nést označení Exynos 9810. Existovat má ve dvou variantách lišících se grafikou. Verze 9810V má disponovat 18jádrovou grafickou akcelerací Mali-G71, zatímco verze 9810M bude mít 20jádrovou grafiku Mali-G71 .

TIP! Samsung Galaxy S8 - souhrn spekulací

Modernizováno má být i samotné jádro procesoru Mongoose na verzi M2, přičemž výrobní proces bude 10nm, shodný se Snapdragonem 835. Otázka zůstává, kde se s novým Exynosem 9810 setkáme. Spekuluje se o nasazení do modelů Galaxy S8, avšak v nich se má objevit také Snapdragon 835. Poměrně pravděpodobně se tak jeví scénář s nasazením obou typů. Ostatně jde o pravidelný tah Samsungu s tím, že dle regionu se liší i procesor.

Zdroje: linkedin.com, sammobile.com

Diskuze ke článku
Leader
Um. jaký je rozdíl mezi Mali-G71 18 jader a Mali-G71 20 jader ? to jako bude jedna meně výkonná ?
Absolut Nowak
Tak to bude v létě pořádně horko!
jan
Koho zajima okrajovy procesor jako je exynos ? Na dulezity trhy dava samsung stejne snapdragon.
Milan Kutaj
Milan Kutaj
Najvtipnejšie je sledovať akým neskutočným tempom rastie papierový výkon a klesá papierová spotreba a keď si ten zázrak donesie človek domov, tak zistí, že za posledných pár rokov nedošlo prakticky k žiadnemu reálnemu nárastu výkonu ani k reálnemu poklesu spotreby.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze