Díky Applu bude aplikace Shazam již brzy oproštěna od reklam

aktualizováno
Díky Applu bude aplikace Shazam již brzy oproštěna od reklam
  • Apple odkoupil aplikaci Shazam za přibližně 400 miliónů dolarů
  • Pro uživatele to znamená aplikaci Shazam zcela bez reklam
  • Reklamy nebudou přítomné ani ve verzi pro Android

Aktualizováno 25. 9. 2018

Akvizice populární služby Shazam společností Apple byla úspěšně dokončena. Důležitou zprávou pro uživatele je, že od nynějška bude aplikace zcela bez reklam. Tedy ne okamžitě, ale slovy samotného Applu „brzy“, a to včetně verze pro Android.

Původní informace z 7. 9. 2018

Apple oznámil odkoupení aplikace Shazam již loni v prosinci. Od té doby víme, že částka, kterou Apple vynaloží, se vyšplhala k přibližně 400 miliónům dolarům, což je téměř 9 miliard korun. Shazam je populární aplikací, která se chlubí přibližně 100 milióny aktivních uživatelů měsíčně. Pakliže aplikaci neznáte, vězte, že primární slouží k identifikaci hudby, reklam či filmů. Stačí jen nahrát krátký úryvek skladby, vyfotit filmový plakát či nahrát kousek filmu a aplikace by vás měla přenést k informací o daném uměleckém díle, případně k možnosti jej zakoupit.

Celá obchodní transakce čekala na schválení Evropskou komisí. Ta se na návrh několika evropských států (například Rakouska, Francie, Islandu a Itálie) zabývala celou transakcí. Dospěla však k závěru, že Apple a Shazam si navzájem nekonkurují, a tudíž se budou ve svých službách doplňovat. Současně komise dospěla k závěru, že Shazam bude nadále přístupný konkurentům hudební služby Apple Music.

Stáhnout Shazam

Google Play Google Play (zdarma) App Store App Store (zdarma) Mac App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
Martin Both
Martin Both
Klobouk dolů :-)
q2
Shazam byl kdysi dobrá aplikace, ale pak začali přidávat další a další nesmyslné fce, narosla do obřích rozměrů a stala už za prd.
JSP
Takže, Ti co si zaplatili za SHAZAM Encore, již nebudou mít "nic navíc"? ????

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze