Duke Nukem 3D pro Android již brzy

3

Jste-li fanoušci 3D stříleček, pak při přečtení nadpisu této bleskovky jistě vaše srdce zaplesalo. Ano, legenda mezi akčními hrami míří na vaše komunikátory s Androidem. A to již brzy.

Společnost Machineworks Northwest LLC již brzy vydá legendární hru Duke Nukem 3D pro telefony a tablety s operačním systémem Android. Pokud jste mladší a Duke Nukem 3D vám nic neříká, pak vězte, že je to jedna z 3D first-person stříleček, která se společně s hrami Doom a Quake stala nehynoucí legendou ve svém žánru. Doom již pro Android nějakou dobu ke stažení na Android Marketu dostupný je, Quake též, jen postup jeho instalace je trochu složitější. Na Android Marketu ho nenajdete, popis instalace najdete na stránkách projektu Kwaak3.

Pro iPhone je hra Duke Nukem 3D dostupná již delší dobu, vydala ji stejná společnost, jako vydává verzi pro Android. Dá se proto předpokládat, že způsob ovládání a grafické zpracování hry budou identické. Již brzy byste ji měli najít ke stažení na Android Marketu a spustíte ji na všech zařízeních s Androidem 2.1 a vyšším. Jakmile tomu tak bude, pak se na stránkách našeho magazínu setkáte s její recenzí.

Duke Nukem 3D se poprvé objevil v roce 1996 na PC, v následujících letech byl mimo iOS portován například na Mac OS, Sega Saturn, PlayStation, Nintendo 64, Sega Mega Drive, Xbox 360, Zeebo, Maemo 5 (Nokia N900) a další.

Zdroje: phandroid.com

Diskuze ke článku
kolini
Hail to the king baby. :D :D
LOL
No to je píčovina ! :D
Norek
Super, tuhle hru hraju na současné Nokii 5730(hra je úplně stejná jako na PC) a říkám si, kde bych bez qwertz klávesnice byl, tak snad to bude nějak hratelné i bez ní. Definovatelných tlačítek je ve hře spousta. Jinak u mne Doom nikdy nedosahoval kvalit Duke Nuke 3D, podle mne je tato hra ze starých FPSek to nejlepší.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze