Druhý nejpoužívanější fotoaparát na Flickru? Apple iPhone 4

Při čtení nadpisu této aktuality jste si možná řekli, že to není možné, ale je to tak. Uživatelé nahrávají na Flickr tolik fotografií z iPhone 4, že si málem vyšlápl i na čistokrevnou zrcadlovku.

V dnešní době má člověk k pořizování fotografií a především jejich prezentaci navenek daleko více možností než tomu bylo dříve. Doba pokročila od klasických fotoaparátů k digitálním a s příchodem mobilních telefonů se také začalo pracovat na fotoaparátech v těchto mobilních zařízeních. Kvalita fotografií z dnešních top fotomobilů dosahuje takových kvalit, že se s ní člověk může pochlubit na různých webech věnovaných focení. Jedním z nich je i komunitní web Flickr, kde mohou lidé sdílet fotografie pořízené jak digitálními fotoaparáty, tak i mobilními telefony.

TIP: Nejlepší fotomobily historie i současnosti - 1.část: Nokia

Flickr uveřejnil výsledky oblíbenosti fotoaparátů ze kterých se uploadují obrázky. To, že je na prvním místě výborná digitální zrcadlovka Nikon D90, asi nikoho příliš nepřekvapí. O to zajímavější je druhá pozice, kterou si vybojoval Apple iPhone 4.

Flickr data

Pohled na statistiku z Flickru

TIP: Nejlepší fotomobily historie i současnosti - 2.část: Sony Ericsson

Ačkoliv nepatří iPhone 4 se svým 5Mpx fotoaparátem s LED diodou ke špičce ve fotomobilech, dokáže udělat pěkné a publikovatelné snímky.

TIP: Recenze Apple iPhone 4 - test fotoaparátu a videa

Apple iPhone 4 a jedna pořízená fotografie venkovního prostředí

TIP: Nejlepší fotomobily historie i současnosti - 3.část: ostatní výrobci

V následujících několika měsících a letech bude zajímavé sledovat tendence v honbě za megapixely. Jednotliví výrobci se mezi sebou neustále předhánějí, kdo nabídne v mobilním telefonu více megapixelů. Raději by ale měli dát důraz na kvalitní optiku a velikost čipu. V tom tkví největší slabina a vypadá, že jako jedna z prvních si to uvědomila i Nokia se svým modelem N8, který přinesl velký čip a snímky, které jsou kvalitnější, než u většiny konkurence. Snad se tedy dočkáme i u dalších výrobců v této oblasti nějakých větších změn.

Zdroje: phonearena.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze