Zamíchá Sharp kartami? Rozhodl se vyrábět OLED displeje ve velkém

8
Zamíchá Sharp kartami? Rozhodl se vyrábět OLED displeje ve velkém
  • Drtivou většinu světové produkce OLED displejů obstarává Samsung
  • K druhému LG se však ještě letos připojí Sharp

Do mobilních telefonů se ve velkém nastěhují OLED panely, díky čemuž si ruce mne především Samsung. Jeho divize starající se o výrobu OLED panelů se totiž aktuálně podílí na světových dodávkách z více než 90 %. Prosadit se však snaží i konkurenční LG, které drží 7,7% podíl. Jednoduchými počty zjistíme, že pouze tito dva výrobci mají rozdělený trh. Do konkurenčního boje se však rozhodl vstoupit ještě jeden vcelku významný hráč – Sharp.

Tento japonský výrobce je známý svými telefony řady Aquos, které se však bohužel na českém trhu neprodávají. Jedná se o tradičního výrobce, který ve svých telefonech OLED displeje používá již léta a současně s náskokem před světem zavedl smartphony s minimálními rámečky. Katsuaki Nomur, výkonný viceprezident Sharpu, uvedl, že se společnost rozhodla své OLED panely vyvážet a dodávat případným zájemcům. Výroba se měla dle současných informací rozběhnout již letos v červnu.

Diskuze ke článku
Adolf Hitler
Nevim jak je tomu ted ale v minulosti mival Sharp spickove displeje. Sorry, ze nepisu s interpunkci. Jsem v plynove komore a pisu z mobilu.
Jan Enter
Jan Enter
Tak to je dobře, na OLED displej je přece jen pěkné pokoukání :-)
k-dan
já mam na fone displej od SHARPu a musím povedat ze je to pecka, ziadny samsušmejd

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze