Do světa mobilních her míří i The Elder Scrolls s titulem Blades

Do světa mobilních her míří i The Elder Scrolls s titulem Blades
  • Slavná RPG série se vydá i na mobilní telefony
  • Nabídne plnohodnotný zážitek
  • Již tento podzim zdarma pro Android a iOS

Dalším velkým přírůstkem do světa mobilních her bude The Elder Scrolls Blades, který Bethesda představila na své konferenci během E3 2018. Podtitul Blades odkazuje k elitnímu řádu rytířů Impéria, jehož budete členem. Bohužel to však pro vás znamená, že začnete ve vyhnanství.

Dle slov autorů jde o plnohodnotnou hru ze série The Elder Scrolls, raději si však očekávání trochu snižte. Hra představí tři možnosti hraní: nekonečný dungeon (Abyss), arénu a město. První zmiňovaná vás vezme do náhodně generovaných jeskyní, kde se postavíte všemožným příšerám. V aréně se naopak můžete utkat s dalšími hráči online v souboji jeden na jednoho.

Hlavním režimem je právě město, ve kterém projdete příběh. Ten se dá shrnout následovně: vaše město bylo útokem zničeno a nyní musíte plnit úkoly a pomáhat při jeho obnově. Nečekejte zcela lineární zážitek, vy sami rozhodnete o tom, jak bude nová podoba města vypadat, které obchody vylepšit, které opravit apod. Tím se vám začnou odemykat nové možnosti a úkoly. Každý hráč tak bude obývat své vlastní město. Dokonce se budete moci s dalšími hráči navzájem navštěvovat.

Během prezentace Bethesda propagovala Apple iPhone X, na něm prý hra vypadá nejlépe. I díky velikému displeji bez rámečků. Za zmínku ještě stojí, že si během hraní můžete vybrat mezi dvěma způsoby ovládání. Na jedné straně to jsou virtuální tlačítka a joysticky, na druhé pak gesta a klepání do prostoru pro pohyb. Pokud se naučíte hru ovládat gesty, budete si ji moci užít i v režimu na výšku. Jak zaznělo v prezentaci: „Třeba kdybyste potřebovali v jedné ruce držet kávu.“

The Elder Scrolls Blades vyjde již tento rok na podzim. Dočkají se platformy iOS a Android (vyjde však také pro počítače, konzole i virtuální realitu). Hru budete moci stáhnout zdarma. O free-to-play prvcích dosud nepadlo ani slovo. Již nyní se však můžete zaregistrovat v Google Play a hrát hru okamžitě v den vydání. Pokud byste však chtěli získat exkluzivní odměnu, zaregistrujte se na oficiálním webu hry. Pokud tak učiníte, čeká na vás speciální helma a meč. Dokonce můžete být vybráni a získat tak přístup do hry dříve.

The Elder Scrolls Blades

Už jen z těchto odměn můžeme usuzovat, že se mikrotransakce a free-to-play prvky budou točit okolo vybavení. Celkem bezpečně můžeme očekávat nacházení bonusových truhel s náhodnými odměnami. To se však dostáváme do světa čistých spekulací a s největší pravděpodobností si na detaily a podrobnosti budeme muset počkat na samo vydání hry.

The Elder Scrolls Blades
Odměna za registraci

Stáhnout The Elder Scrolls Blades

Google Play (zdarma)

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze