Do redakce dorazil Redmi 7 by Xiaomi, postrach telefonů v segmentu do čtyř tisíc korun

9
Do redakce dorazil Redmi 7 by Xiaomi, postrach telefonů v segmentu do čtyř tisíc korun
  • 6,26palcový IPS LCD HD+ displej se chlubí ochranou Corning Gorilla Glass 5
  • Uvnitř najdeme Snapdragon 632, kterému dělá společnost 3 GB RAM
  • Baterie se disponuje úctyhodnou kapacitou 4 000 mAh
  • Nechybí ani 3,5mm jack nebo duální fotoaparát

Do redakce dorazil populární smartphone nově vzniknuvší podznačky Redmi, která se oddělila od mateřského Xiaomi na začátku letošního roku. Cenově dostupný model Redmi 7 jako již tradičně zaujal velmi zajímavým poměrem cena/výkon, díky němuž dokázal oslovit spoustu uživatelů napříč celým světem.

Xiaomi Redmi 7

Přední straně dominuje 6,26palcový displej s dostačujícím rozlišením HD+ (720 × 1 520 pixelů) a poměrem stran 19:9. Přestože telefon oficiálně nedisponuje žádnou zvýšenou ochranou (jak je tomu u smartphonů tohoto čínského výrobce zvykem), měl by Redmi 7 vydržet bez problémů i hrubší zacházení. Tomu napovídá i přítomnost licencovaného ochranného skla Corning Gorilla Glass 5, které by mělo zabránit roztříštění při pádu. Přestože se v této cenové hladině pochopitelně jedná pouze o IPS LCD panel, nabídne displej líbivé barvy a bezproblémové pozorovací úhly. Jediným rušivým elementem jinak celistvého displeje je výřez kapkovitého tvaru umístěný u horního rámečku. Ani brada se neřadí mezi nejmenší, ale v této cenové hladině ji lze bez problémů odpustit. V ní se ukrývá rovněž titěrná notifikační dioda, která bílé svítí při nabíjení smartphonu.

Na spodní straně se nachází dvojice mřížek evokující dojem průduchů hlasitého reproduktoru, který však je pouze pod pravou z nich. Mezi nimi najdeme také starší microUSB konektor. Telefon se se svými rozměry 158,7 × 75,6 × 8,5 milimetrů dobře drží v ruce a hmotnost 180 gramů je přiměřená. Pochválit musíme také čtečku otisků prstů na zadní straně, která je snadno nahmatatelná a po přiložení prstu odemkne smartphone během chvilky. Na levé straně pak najdeme šuplíček pro slot na dvě nanoSIM karty a jednu microSD paměťovou kartu, kterou telefon podporuje až do kapacity půl terabajtu. Lesklá záda jsou vyvedena z plastu a oplývají speciálním nano povrchem. Otisky na nich však bohužel ulpívají poměrně snadno, alespoň na černé variantě, která dorazila k nám do redakce.

Uvnitř telefonu je poměrně výkonný osmijádrový procesor Snapdragon 632, kterému dělá společnost 2/3 GB operační paměti typu LPDDR3 s taktem 933 MHz. Z hardwarové výbavy potěší jistě užitečný infraport nacházející se na horní hraně zařízení. Baterie s nadprůměrnou kapacitou 4 000 mAh by měla zajistit klidně i dvoudenní používání a nabít ji lze maximálním výkonem 10 W.

Milovníky fotografií potěší přítomnost duální kamery na zadní straně. Ta se skládá z hlavního 12megapixelového senzoru se světelností f/2.2, kterému dělá společnost 2megapixelový snímač pro zajištění „bokeh“ efektu. Selfie maniakům ještě dlužíme informaci o čelní kamerce, která dostala rozlišení 8 megapixelů a světelnost f/2.0. Jak přední, tak zadní snímač pochopitelně disponují populárním AI režimem či užitečným HDR.

Xiaomi Redmi 7

Telefon je na českém trhu nabízen v červené „Lunar Red“, černé „Eclipse Black“ a modré „Comet Blue“. Cena startuje na 3 499 Kč za variantu se 2 GB operační paměti a 16GB úložištěm. Námi testovaná verze se 3 GB RAM spolu se 32GB úložištěm vyjde na 3 999 Kč. Vrcholná varianta pak nabídne mírně větší 64GB úložiště a 3 GB RAM za stále příznivou cenu 4 499 Kč.

Technické parametry Xiaomi Redmi 7 32 GB

Kompletní specifikace
Konstrukce158,7 × 75,6 × 8,5 mm, 180 g, konstrukce: klasická, odolnost: ano
DisplejTFT IPS, 6,26" (1 520 × 720 px)
Fotoaparát12 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 632, CPU: 4×1,8 GHz + 4×1,8 GHz, GPU: Adreno 506
PaměťRAM: 3 GB, vnitřní paměť: 32 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: 150 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.2, NFC: ne
Operační systémAndroid 9.0
Akumulátor4 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
DostupnostQ2 2019, 4 200 Kč
Diskuze ke článku
Dandy
Dobrý den, rád čtu vaše články a sleduji aktuality. Bylo by možné, abyste aspoň jednu recenzi v roce nezačali slovy: "do redakce dorazil"?
Ja prvni
Hm, ta brada je fakt ohyzdne monstrozni...
Nechcete být anonymní?
Krutý mobil, cena fantastická!!! ⭐⭐⭐⭐⭐
Meki
Telefon má natáčení videa 1920x1080 60 FPS a pravděpodobně nepodporuje WIFI standard a/c - možná ani n (nenalezne 5 GHz sítě).
Jinak z telefonu jsem celkem nadšen, ta výdrž je parádní (lehké používání i 4 dny). Rychlost dostatečná i na semtam hraní, neschází nic zásadního (NFC na platby nepoužívám).

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze