Dlouhé načítání videa způsobuje stres jako při sledování hororu

8

Horší internetové připojení na klidu nikomu nepřidá. Výpadky nebo záseky dokáží zvednout krevní tlak asi každému a Ericsson nyní přišel se studií, která pomáhá změřit míru stresu. Co byste řekli, že je horší: písemná zkouška z matematiky nebo sekající se video?

Ve speciálním vydání studie Ericsson Mobility Report se švédská společnost zaměřila na to, jaký má kvalita mobilního připojení dopad na uživatele smartphonů a jejich vnímání mobilních operátorů či poskytovatelů digitálního obsahu.

V průběhu testování byly měřeny emoční odezvy na různé situace při práci se smartphony. K měření byly použity technologie jako bezdrátový elektroencefalograf, měřiče tepové frekvence a oční aktivity. Ericsson zkoumal například delší načítání webových stránek i videí, přičemž testovaní uživatelé byli vystaveni časovému tlaku. Způsobilo jim to zrychlení tepové frekvence o 38 %.

Video
Míra stresu způsobená pomalým načítáním videa je někde mezi hororem a zkouškou z matematiky. A údajně horší než stání ve frontě.

Při sledování videa každá delší pauza v načítání obsahu způsobí dramatický nárůst hladiny stresu. Šestisekundové načítání videa zvýšilo uživatelům hladinu stresu o třetinu. Tento stres se dá porovnat se stresem při testu z matematiky nebo sledování hororu o samotě.

Zdroje: Tisková zpráva

Diskuze ke článku
pepek
A co teprv nějaké porno video, které se nacita, nacita a pak skonci chybou, to opravdu nas..e :P :D
Filip
To je zase kachna tyvole...
hero32
LOL... :D Konečně!

Já jsem klidný až flegmatický člověk, málo co mě štve tak, že by mě to provokovalo k nějaké reakci. A dokonce i právě nesnáším, když někdo hned s něčím začne mlátit, když mu něco nejde. Ale. Nekonečné načítání videa je jedna asi ze 3 věcí, ze kterých jsem naprosto běsný. Konečně to mám "vědecky" podložené :D
J
No jiny stress nasrany stress kdy se nenavist obraci k youtube googlu pak k zarizeni a bakonec k skurvenemi O2 kteremu platite miliardy za 40mbs ale v rl tam je sotva 8 mbs aj po vymene modemu a video se nacita a nacita a jav pondeli jdu do O2 a brousim kudlu

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze