Dell Mobile Connect propojí váš telefon s počítačem

5
Dell Mobile Connect propojí váš telefon s počítačem
  • Pomocí softwaru Dell Mobile Connect můžete duplikovat obrazovku telefonu na počítač či odpovídat na zprávy a vidět notifikace
  • Přes počítač můžete využívat i aplikace v telefonu, přičemž je možné i volat a zvuk půjde přes reproduktory počítače
  • Software je k dispozici pro telefony s Androidem i iOS, ale musíte mít jeden z nových počítačů od Dellu

Dell si pro nás přichystal velmi zajímavý nový nástroj, který může mnoha lidem ušetřit práci. Jde o Dell Mobile Connect, jehož pomocí lze sdílet obrazovku telefonu na počítač a klasicky s ním interagovat, aniž byste se dotkli telefonu, a to vše bez kabelů. Navíc je software již nyní k dispozici a zdarma pro každého. V čem je háček? Musíte mít jeden z vybraných počítačů Dell.

Dell Mobile Connect

Samotný Mobile Connect ovšem funguje jednoduše. Stáhnete si jej do počítače a na váš telefon s Androidem či iOS a poté jen vše nastavíte. Podobně jako tomu je třeba u známého AirDroidu pro Android, který rovněž propojuje telefon a počítač. Displej telefonu se poté objeví i na počítači a nemusíte se jej už ani dotknout. Všechny notifikace uvidíte totiž přímo na počítači.

Zároveň ale můžete i volat, odpovídat na zprávy či používat aplikace. Uživatel dostane také kontrolu nad tím, které notifikace se objeví na počítači, čímž se může vyvarovat otravným notifikacím z her a podobně. Pokud si navíc pustíte z telefonu hudbu, budete jí poslouchat přes reproduktory počítače a pokud někomu napíšete, budete k tomu používat vaší klávesnici u počítače. Zkrátka žádná omezení či přizpůsobování.

To všechno se podle Dellu odehrává za pomoci Point-to-Point připojení, což znamená, že je celý proces také bezpečný. Podmínkami pro používání je, že musíte vlastnit novější stroj od Dellu řady Inspiron, XPS, Alienware nebo Vostro. Co se týče telefonů, potřebujete zařízení minimálně s Androidem 5.0 či iOS 10. Software si můžete do počítače stáhnout prostřednictvím Microsoft Store nebo přímo ze stránek Dellu.

Stáhnout Dell Mobile Connect

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store (zdarma)

Stáhnout Alienware Mobile Connect

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store (zdarma)

Diskuze ke článku
Lukáš
Podporují pouze některé modely, třeba XPS nepodporuje model 9343.
Tommy
Mam Dell Inspiron, ale aplikace je s mym zarizenim PRY nekompatibilni... Skoda tak jsem se tesil, vypada to dobre...
Jirka
pouze pro dané modely prodané od ledna 2018 !!! snad to časem pustí i dál...
stanislav telec
stanislav telec
Poraďtel nějakou aplikaci, která funguje podobně, ale nebude potřeba mít stroj od DELL ?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze