Dell chystá 4 tablety a 3 telefony: známe podrobnosti

2

Výrobce Dell odhalil své představy a plány ohledně nových produktů na letošní rok 2011. Jeho portfolio zahrnuje rozmanité množství modelů. Najdeme mezi nimi dva chytré telefony a přímo lavinu 4 tabletů. Dominantou pak bude operační systém Android.

Tip: sledujte naše živé zpravodajství z MWC 2011

Celý výčet novinek zahrnuje především high-endy, čili nejvyšší třídu vybavených telefonů, na low-endy nebyl kladen až takový důraz. Novinky nabídnou jednojádrové nebo dvoujádrové procesory, dotykové kapacitní displeje, fotoaparáty s vysokým rozlišením 8 MPx, nebo platformy Android či Windows Phone.

Chytré telefony - Dell Venue Pro, Dell Hancock, Dell Millenium, Dell Wrigley

Dell Venue Pro

Hned začátkem letošního roku se můžeme těšit na tuto novinku s platformou Windows Phone 7. Nabídne 4,1" dotykový displej AMOLED se sklíčkem s technologií Gorilla Glass, 1 GHz procesor nebo fotoaparát s vysokým rozlišením 8 MPx. Textovou komunikaci usnadní přítomnost hardwarové výsuvné QWERTY klávesnice.

TIP: Přečtěte si review Dell Venue Pro: pochodeň s Windows Phone 7

Dell Hancock

Model Hancock bude snem každého náročného uživatele, novince totiž z moderních funkcí takřka nic nechybí. Kombinuje dva způsoby ovládání, kdy jej můžeme ovládat skrze dotykový displej nebo za pomocí hardwarové QWERTY klávesnice. Jako platforma byl zvolený Android Ice Cream 2.4, vysoký výkon zaručuje přítomnost dvoujádrového procesoru. Dotykový displej o úhlopříčce 4" překvapí svým jemním rozlišením qHD (540 x 960) bodů. Ambice novinky se odráží i v přítomnosti dvou fotoaparátů, první o rozlišení 8 MPx se nachází na zadní straně a bude umožňovat pořizování videií ve Full HD 1080p rozlišení, přední fotoaparát nabídne rozlišení 1,3 MPx a jeho prvořadým účelem jsou videohovory. Na tuto novinku si budeme muset počkat do třetího kvartálu letošního roku, zhruba začátkem září by se měla dostat na pulty prodejen.

Dell Millenium

Alternativou pro ty, kteří chtějí model Hancock bez hardwarové QWERTY klávesnice, bude model Millenium, který nabídne shodnou funkční výbavu, lišící se pouze v detailech. Jak už bylo zmíněno, postrádá hardwarovou klávesnici, nabídne stejnou verzi operačního systému Android 2.4. Dále 8 MPx fotoaparát na zadní straně a přední videokamera s horším rozlišením VGA (480 x 640) bodů, dotykový displej o stejném rozlišení qHD (540 x 960) bodů povyrostla úhlopříčka na 4,3". V útrobách bude pracovat výkonný dvoujádrový procesor. I zde bude triumfovat přehrávání i nahrávání Full HD videa. Bezdrátové sítě Wi-Fi budou podporovat i sdílení DLNA. Tato novinka rozšíří nabídku prodejen až počátkem října letošního roku.

Dell Wrigley

Model Wrigley nastavuje také vysokou laťku co se týče funkční výbavy. Velká změna se odehrála v přítomnosti operačního systému, kterým je Windows Phone 7. V útrobách tepe výkonný 1 GHz procesor, přední strana nabízí dotykový displej o úhlopříčce 4" s menším rozlišením oproti vrstevníkům 480 x 800 bodů. Ostatní výbava je pak tvořena 8 MPx fotoaparátem s nahráváním videa v HD rozlišení 720 p.

Tablety - Dell Streak 7, Gallo, Opus One, Silver Oak a Sterling

Dell Streak 7

Prvním tabletem, který připravuje cestu dalším tabletům je Streak 7. Jeho číslo v kódovém označení napovídá o velikosti úhlopříčky dotykového displeje tedy 7" s rozlišením 480 x 800 bodů, který bude chráněný nepoškrabatelným sklíčkem Gorilla Glass, podporována jsou i multi-touch gesta. Do prodeje novinka vstoupí s operačním systémem Android 2.2 Froyo, ovšem výrobce počítá s aktualizací na optimalizovanou verzi pro tablety 3.0 Honeycomb. Celý výkon podtrhuje přítomnost dvoujádrového procesoru Tegra 2 o frekvenci 1 GHz. Tento tablet by měl být již v současné době v prodeji.

Dell Streak 7
Čtěte Dell Streak 7: další tablet vystrkuje drápky

Dell Gallo, Opus One, Silver Oak a Sterling

Tato čtverice nových tabletů zatím úzkostlivě střeží svá tajemství a funkční výbavu. Dozvěděli jsme se pouze omezené informace v podobě přítomnosti operačního systému Android 3.0 Honeycomb. První tablet by měl vstoupit na trh již v dubnu letošního roku, další pak na přelomu roku 2011 až 2012.

Zdroje: androidcentral.com, androidcentral.com, wpcentral.com

Diskuze ke článku
pudlik
ty tablety jsou sice možná zajímavá věc, ale nevím nevím, zda-li si to vůbec někdo kupuje, aby jen tak nosil u sebe placku. Jediný schopný, co zatím vylezl je ten od Samsungu Galaxy Tab - který umí na rozdíl od všech ostatních a to včetně vychvalovaného iPadu - telefonovat.
Neferix
Hledal jsem ten dell millenium ke koupi a zatim neni ani v usa je mozne ze by se dostal sem do čr

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze