Dell Venue Pro: pochodeň s Windows Phone 7

Značka Dell sice nebyla v mobilním odvětví žádným průkopníkem, nyní však získala jedno prvenství. Má totiž na svědomí první smartphone s qwerty klávesnicí vysouvanou na výšku a s novým operačním systémem Windows Phone 7.

Klávesnice výsuvná na výšku se dostala do podvědomí lidí hlavně díky Palmu Pre. Tomuto zařízení se bohužel nepodařilo zabít iPhone a tak musela být společnost Palm odkoupena, konkrétně společností HP. Momentálně je tento typ klávesnice známý hlavně kvůli nejnovějšímu modelu Research In Motion - BlackBerry Torch 9800. Stane se Dell Venue Pro také slavným?

Dell Venue Pro byl oficiálně představen v pondělí 11. října 2010 při uvedení operačního systému Windows Phone 7. Jelikož naše redakce nechyběla na tiskové konferenci pořádané v tento den v Praze, měli jsme možnost toto nové zařízení vidět naživo a hned po ukončení informačního embarga, 21. října 2010, vám sdělíme bližší informace nejen o tomto smartphonu. Jsou připraveny živé fotografie i video.

Dell Venue Pro

Jak už bylo řečeno, Dell Venue Pro je vybaven operačním systémem Windows Phone 7, což také znamená, že musí splňovat jasné a celkem náročné parametry. Microsoft si touto podmínkou chce pojistit, že zařízení s jeho operačním systémem budou na úrovni. Toto se dá označit za mírnou nevýhodu OS Android - dostává se na nejrůznější zařízení s nejrůznějšími parametry a ztrácí tak na své exkluzivitě nebo chcete-li, ztrácí úroveň.

Konstrukce a design

Díky těmto podmínkám nalezneme u modelu Dell Venue Pro opravdu skvělou výbavu, obsahující obří, 4,1" displej s rozlišením WVGA typu AMOLED. Na přední straně přístroje nalezneme kromě displeje už jen 3 senzorová tlačítka pro ovládání OS WP7 a nad displejem otvor reproduktoru. Displej je kryt speciálním sklem nazývaným Gorilla Glass, které by mělo být mnohem odolnější proti poškození a hlavně proti poškrábání. Na zadní straně se nachází čočka fotoaparátu s přisvětlující diodou po straně, logo DELL a WP7, to vše zasazené do designově zajímavého motivu na zádech přístroje. Hlavní přednost tohoto zařízení se však zobrazí až po vysunutí spodní části telefonu. Je jí plnohodnotná qwerty klávesnice s 37 tlačítky. Bohužel díky ní Dell Venue Pro nepatří mezi žádné střízlíky - hmotnost 191 gramů hovoří za vše.

Výbava podle Microsoftu

Jak přikázal Microsoft, tak výbava musí být zákonitě také bohatá. Dell Venue Pro pohání 1GHz procesor, kterému sekunduje 512 MB paměti RAM, interní flash paměť má kapacitu 8 GB. Fotoaparát se pyšní rozlišením 5 Mpx a s pořízením co nejlepších snímků Vám pomůže ještě autofocus a LED. Plná konektivita v podobě podpory GSM i 3G, WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth a microUSB konektoru je u takto vybaveného modelu samozřejmostí. A aby přístroj také vydržel chvíli zapnutý, obdržel baterii s kapacitou 1400 mAh.

K dostání by měl být Dell Venue Pro pravděpodobně během listopadu s cenou mezi 12000 - 14000 Kč.

Zdroj: http://en.community.dell.com

Technické parametry

Rozměry121 x 64,4 x 14,9 mm
Hmotnost191 gramů
Konstrukce výsuvná
Sítě GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 Mhz
3G 900 / 1700 / 2100 Mhz
Displej dotykový AMOLED, rozlišení 480 x 800 px, úhlopříčka 4,1 palce
Paměť512 MB RAM, 8 GB vnitřní paměť
Operační systémWindows Phone 7
Organizační funkcee-mailový klient s přílohami a automatickým stahováním, kalendář, úkolovník, poznámky, kalkulačka, budíky, synchronizace s PC, čtečka RSS kanálů, webový prohlížeč, čtečka office dokumentů, univerzální vyhledávání
Multimédiareálné tóny, hudební přehrávač, 3,5 mm Jack konektor, přehrávač videosekvencí ve formátech MPEG 4, Bing Maps
Fotoaparát5 Mpx, auto-focus, LED blesk, HD 720p nahrávání videa
Navigace GPSintegrované A-GPS, Bing Maps
Datové funkceUSB 2.0, Bluetooth v2.1 + EDR (A2DP/AVCRP), GPRS, EDGE, HSDPA 7,2 Mbps, HSUPA 5,76 Mbps, Wi-Fi 802.11 b/g/n
Baterie a výdrž 1400 mAh
Cena a dostupnost Listopad 2010, cca 12000 - 14000 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze