Dell Streak 7: další tablet vystrkuje drápky

Dell Streak 7 je nový tablet, který chce získat potenciální zákazníky dvoujádrem Tegra 2, platformou Android nebo odolnou ochranou dotykového displeje Gorilla Glass. Bude to stačit k úspěchu?

Tip: sledujte spolu s námi aktuální živé zpravodajství z veletrhu CES 2011 v Las Vegas

Nový tablet z dílny Dellu nabídne velmi slušnou, ne však excelentní výbavu, přesto může najít své zákazníky. Dotyková obrazovka nabídne úhlopříčku 7" s rozlišením 480 x 800 bodů. Ochranné sklíčko je odolné vůči škrábancům a jiným aspektům nešetrného zacházení díky technologii Gorilla Glass. Samozřejmostí je podpora multi-dotykového ovládání. Operační systém byl svěřen platformě od Google, Androidu 2.2 Froyo, na kterém běží uživatelská nástavba od Dellu s názvem Stage. Do budoucna je navíc přislíbena aktualizace na Honeycomb 3.0. Výkonný hardware prezentuje přítomnost dvoujádrového procesoru Tegra 2 od NVIDIE s taktem 1 GHz.

Tablet má poměrně přijatelnou hmotnost 450 gramů, paměťové prostory můžou být rozšiřitelné o externí slot na paměťové karty typu MicroSDHC až do velikosti 32 GB. Datové technologie jsou v podobě bezdrátových sítí Wi-Fi b/g/n, s ostatními zařízeními lze pak komunikovat díky technologii Bluetooth 2.1 + EDR. Na zadní straně nalezneme optiku 5 MPx fotoaparátu s autofocusem, na přední straně se pak ukrývá 1,3 MPx fotoaparát.

V brzké době se na obzoru objeví další tablet pod kódovým označením Streak 10, který nabídne dotykový displej s úhlopříčkou 10".

Zdroje: blog.gsmarena.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze