Dead Trigger je zdarma, důvodem je pirátství (aktualizováno)

Pirátství je součástí multimediálního průmyslu skoro stejně, jako předražené marketingové kampaně a přemrštěné ceny. Velmi nečekaným krokem nás překvapilo studio MadFinger, která uvolnilo svou nejnovější hororovou akci Dead Trigger zdarma ke stažení. Proč? Kvůli pirátství.

Aktualizováno 3.8.2012

Majitelé zařízení, které fungují na platformě iOS od Applu, tedy iPhone, iPod a iPad mají dnes opravdu důvod k radosti. Studio Madfinger Games se totiž po Androidu rozhodlo svůj nejnovější počin Dead Trigger uvolnit zdarma také právě pro tuto platformu. Důvodem je prý opět neuvěřitelně vysoká míra pirátství.

Dead Trigger nyní zdarma i pro všechny nakousnutá jablka

Šéf studia Marek Rabas dokonce prohlásil, že počet pirátů na iOS je srovnatelný s počtem zařízení s tímto operačním systémem, které byly podrobeny prolomení ochrany, tedy takzvanému "Jailbreaku". Rabas dále dodává, že je zklamaný tím, jak málo se velké kooperace jako je Google či Apple starají o poctivě pracující vývojáře jako jsou právě Madfinger Games.

Dead Trigger zdarma pro iOS si můžete stáhnout na Apple App Store

Původní informace z 24. 07. 2012

Hra za necelý dolar již dosáhla na Google Play více jak 100 tisíc prodaných kusů, takže se dá předpokládat, že si vývojáři stihli vydělat minimálně na pár obědů. Titul je nyní ke stažení zcela zdarma a ponechán byl systém herních transakcí, což je oblíbená forma výdělku mnoha současných vývojářů. Studio muselo zrušit jednorázový poplatek při nákupu hry především kvůli míře pirátství, která u hry dosáhla příliš vysoké hranice. Otázkou je, zda s tím vývojáři nemohli něco udělat, nebo jednoduše nechtěli. Veřejného prohlášení jsme se však nedočkali.

u

TIP: Nezapomeňte na naši recenzi této hororové akce.

Podobný krok mnohé potěšil, ještě více však vyvedl z míry ty, kteří si hru dříve poctivě koupili. Jak totiž tvrdí vývojáři, hru lze i při bezplatném používání normálně dohrát, není tedy omezena takovým nepoctivým způsobem, jaký mámí peníze v jiných případech. Ti, kdo si hru koupili, případně kdo se pustí do herních transakcí a přidá si na účet nějaké ty drobáky, budou oproti neplatičům značně zvýhodněni, a to rozličnými bonusy, upgrady, novými a exkluzivními zbraněmi a dalšími prvky, což by mělo dostatečně rozlišit tyto dvě skupiny hráčů.

Dead Trigger stahujte z Google Play.

Zdroje: phandroid.com

Diskuze ke článku
mrvastano
čo ti ja viem,mna ta hra nejako neoslovila,mám ju naištalovanú,ale pojde pravdepodobne preč:)) Moc to prehánajú .Nie som uznavačom toho,aby valil € do hry a dokupoval si bonusy atd...to by musel kazdý mesiac robit len na ích hry...kazdý si nájde inu cestu,či uz platit alebo neplatit
V podstate toto rozoberáme len my "Ceškoslovensko" pamatam si ked Jakubisko natočil Báthoričku,tak hovorilo sa,ze do kina nepojde nikto s kamerami atd,aby nevznikli kinoverzie na wárezoch a veci podobné...boli posratý len aby mali zisky...tot kazdého názor
bye
Jirka
Ale vždyť ta hra jde hrát pohodlně aniž by se do ní dávaly prachy, jen se musí chvilku čekat na zbraně než si na ne vydelas plněním misí. Na me Xperia play paráda na herním ovladači.
ggdf
"Důvodem je prý opět neuvěřitelně vysoká míra pirátství."

No tak to je blabol. Na Androidu stačí naji APK soubor a nahrát do telefonu. Nic víc. U Iphone musíte provést JB, který je obecně komplikovanější, přičemž každá nový verze iOS jej anuluje. A "opět neuvěřitelně vysoká míra pirátství". LOL-.
mrvastano
piracy forever:)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze