Další šestipalec v ČR: Alcatel One Touch Hero se začíná prodávat

15

Po půl roce od svého představení se na český a slovenský trh konečně dostává šestipalcový phablet Alcatel One Touch Hero a to ve své DualSIM variantě. Phablet nabízí FullHD rozlišení a tenké tělo se soft touch úpravou. Zájemce by však mohl zaujmout i tím, že spolu s ním dostanou nejen stylus, ale i interaktivní pouzdro.

Jednou z hlavních předností pouze 8,5 mm tenkého phabletu je 6" IPS displej s rozlišením 1 920× 1 080 pixelů (FullHD), který je vybavený speciální oleofobní vrstvou, jež brání ulpívání otisků prstů. Uvnitř se pak skrývá čtyřjádrový procesor taktovaný na 1,5 GHz, 2 GB RAM, interní paměť o velikosti 16 GB, 13megapixelový fotoaparát a baterie s kapacitou 3 400 mAh.

TIP: Alcatel One Touch Hero: tabletofon a originální příslušenství živě z IFA

Alcatel One Touch Hero běží na Androidu 4.2.2 Jelly Bean, který si však výrobce upravil podle svého. Mimo jiné ho doplnil o funkce, které umožňují efektivně využívat takto velký displej, jako je přístupová lišta, která vám okamžitě zpřístupní nejpoužívanější aplikace, nebo možnost rozdělit obrazovku pro dvě současně spuštěné aplikace.

Oficiální fotografie Alcatel One Touch Hero

Tělo phabletu ukrývá také praktický stylus, který využijete nejen při vlastním ovládání přístroje, ale Alcatel přidal i některé speciální aplikace, které jsou pro něj přímo určené – mezi ty patří například Scribe Note, který funguje jako papírový poznámkový blok či Scribe Calculator, což je speciální aplikace s kalkulačkou, jež umí rozpoznávat ručně psané rovnice a sama je poté i vypočítá.

Pro Hero si Alcatel připravil bohaté příslušenství včetně několika flipových pouzder, které kromě ochrany telefonu nabízí i další přidané funkce. V Česku a na Slovensku bude k phabletu k dispozici i flipové pouzdro Magicflip. To má v sobě zabudované LED diody, které upozorní uživatele na zmeškané hovory, e-maily nebo aktuální čas, aniž by museli kontrolovat samotný phablet.

Čeští zákazníci zaplatí za Alcatel One Touch Hero v dual SIM variantě 9 900 Kč. Slovenské zájemce pak přijde na 369,90 euro. Obě ceny jsou včetně DPH.

Technické parametry Alcatel OneTouch Hero Dual

Kompletní specifikace
Konstrukce157 × 81 × 8,5 mm, 177,6 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 6" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát13 Mpx (4 032 × 3 120), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 29 FPS
ChipsetMediatek 6589, CPU: 4×1,5 GHz
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.2
Akumulátor3 400 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 2:45 hodin
Dostupnostbřezen 2014, 10 000 Kč
Diskuze ke článku
lte
Dalsi sunka se SoC mediatek bez podpory LTE
sk
Slovenské zájemce pak přijde na 69,90 euro :D
FranK
Za specialni Slovenskou cenu bych jej bral okamzite i bez LTE... :D
Ondřej Procházka
Ondřej Procházka
Dobrá cena..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze