Alcatel OneTouch POP 10: tablet s LTE a telefonními funkcemi

4

Alcatel nepředstavil pouze nové telefony a hodinky, ale také tablet. Ten spadá do nižší třídy, ale stále disponuje například podporou LTE a hovorů, což rozhodně není samozřejmostí. Ostatní výbavou pak už příliš nepřekvapí.

Alcatel OneTouch POP 10

Sháníte-li základní tablet s možností uskutečňovat hovory a brouzdat po internetu za pomoci LTE sítí, pak zbystřete. Alcatel na trh uvede svůj 9,6palcový tablet s podporou právě těchto dvou funkcí. Za pomoci SIM karty tak můžete tímto tabletem plnohodnotně nahradit váš telefon. Pokud ale od zbytku výbavy očekáváte nadstandardní prvky, zůstanete za očekáváním, jedná se totiž o klasickou nižší střední třídu.

TIP: Seznam aktualizací u Alcatelu: počítá se i s Androidem 5.0 Lollipop

Fotografie z veletrhu CES 2015

Jako čipset byl použitý Snapdragon 410 s 4jádrovým procesorem na frekvenci 1,2 GHz. K tomu připočtěme 1 GB operační paměti a 8 GB interní paměti a máme zde typickou střední třídu. To ale nemusí být na škodu a ve výsledku se to určitě příjemně projeví na ceně. Softwarový podklad tvoří Android 5.0 Lollipop, takže i zde máme moderní prvky. Alcatel bude navíc k tabletu nabízet i odnímatelnou klávesnici, díky které si z tabletu můžete udělat i pracovní přístroj. Cenu ani dostupnost bohužel prozatím neznáme.

Oficiální snímky tabletu

Technické parametry Alcatel OneTouch POP 10

Kompletní specifikace
Konstrukce245 × 146,4 × 7,9 mm, 406 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 9,6" (1 280 × 800 px)
Fotoaparát5 Mpx, LED dioda, autofocus
ChipsetQualcomm Snapdragon 410 MSM8916, CPU: 4×1,2 GHz, GPU: Adreno 306
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 8 GB, paměťové karty: ?
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 5.0
Akumulátor4 600 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnost, 5 951 Kč

Zdroje: Tisková zpráva

Diskuze ke článku
Radim
škoda te 1 giga ram to je slabota jinak vzhled je podařený.
Kjulis
Jen 8gb Rom? K ničemu
mrtvá žížala
zabijeni nadejnych produktu malou ROM je zarazejici. Nebo stupidni deleni cinanama na 2GB pro uzivatele a zbytek pro system telefonu, nepochopim proc nejdou v tom zabehnutem co funguje vsude. s min jak 9GB pro uzivatele bych nic nikdy uz nechtel.
jufi
Na pasivní používání jako čtení, brouzdání, přehrávání filmů, volání a mailování plně dostačuje.....ale hlavně, jako na jednom z mála funguje dvb-t tuner EVOLVEO XtraTV stick
což jsem hledal a zkoušel na různých tabletech půl roku.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze