Další šestipalcové monstrum do klubu: Pantech Vega No. 6

1

Že letošní rok bude o dalším zvětšování už tak velkých displejů smartphonů, nám někteří výrobci nastínili už na veletrhu CES 2013. Do "klubu" aktuálně největších displejů s šestipalcovou úhlopříčkou se nově zařadí také výrobce Pantech.

Už loni jsme kroutili hlavami nad telefony s pětipalcovými displeji. Výrobci ale stále nemají dost. Letos se totiž začnou prodávat dokonce šestipalcové smartphony. První vlaštovkou byla novinka Ascend Mate od Huawei, představená v Las Vegas. Rozhodně to ale nebude ojedinělý "výkřik do tmy", a takových kousků letos uvidíme víc.

Jedním z nich je i nový model výrobce Pantech s příznačným jménem Vega No. 6. Jeho displej ale navzdory názvu nemá přesně 6 palců, ale "pouze" 5,9 palců. Rozlišení je podle trendu Full HD, tedy 1920×1080 pixelů. Jedná se o panel typu TFT IPS, což papírově znamená o něco lepší zobrazení barev než u klasického TN typu. Za zmínku určitě stojí i rozměry přístroje 158,6 × 83,2 × 9,9 milimetrů.

Pantech Vega No. 6 - oficiální fotografie

Přerostlý Pantech bude pohánět čtyřjádrový procesor Snapdragon S4. Do high-end segmentu ale novinka jasně patří i díky dalším prvkům, jako je 13 Mpx fotoaparát, 2 GB operační paměť, NFC či baterie s kapacitou 3140 mAh. Pantech samozřejmě použil operační systém Android, konkrétně verzi 4.1.2. Třešničkou bude speciální grafická nadstavba Pantech Flux UX, která standardní Android obohatí o několik funkcí a aplikací navíc.

Tip: Pantech Vega R3: zabiják Samsungu Galaxy Note II?

Nové zařízení bude k dispozici v Jižní Koreji od února, a to krom volného prodeje i skrze distribuci všech hlavních mobilních operátorů SK Telecom, KT a LG U +. V prodeji bude černá a bílá varianta. Cenovka se zastavila na hranici 776 dolarů, tedy v přepočtu více než 14 tisíc korun.

Zdroje: pantech.co.kr, unwiredview.com, engadget.com

Diskuze ke článku
Velda
Rád bych se zeptal autorů... Jak moc se vyplatí výrobcům jako je Pantech, Kyocera, Sharp vyrábět pouze pro některé operátory a ostatním výrobcům, kteří taky občas udělají telefon jen pro nějakého operátora? Opravdu by se jim spíše nevyplatilo to dostat do světa?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze